Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Κεραμωτή

Δημοσίευση στη κατηγορία Παραλίες

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 3.00 από τα 5 αστέρια)

iraklitsa1

Πως είναι εκεί;

Τεράστια σε μήκος αμμώδης ακτή (11 περίπου χιλιόμετρα) με κρυστάλλινα νερά και σχετικά βαθιά θάλασσα, καθώς σε μερικά σημεία  περπατάς μέσα στο νερό για λίγα μέτρα και μετά βαθαίνει πολύ και απότομα.

Τι θα βρω μόλις φτάσω;

Θα βρεις μια παραλία στο μεγαλύτερο κομμάτι της μη οργανωμένη και αρκετά ήσυχη. Εντύπωση προκαλεί το πόσο κοντά είναι το νησί της Θάσου και πόσο νιώθεις δίπλα σου τα ferries να περνάνε, χωρίς όμως να αισθάνεσαι πως είσαι σε λιμάνι καθώς τα νερά είναι εκπληκτικά καθαρά. Την καλοκαιρινή περίοδο ο δήμος Κεραμωτής, και όχι μόνο, οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις με κορυφαία το "Πλάι στο κύμα" που είναι τριήμερο γεμάτο, με αγωνίσματα στην άμμο, διασκέδαση και κυρίως πολύ μουσική αφού το τιμούν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα της ροκ, ποπ και λαϊκής σκηνής. Σε συνδυασμό με το οργανωμένο κάμπινγκ (αλλά με σχετικά λίγα δέντρα) της Κεραμωτής, μπορείς να περάσεις αρκετές ημέρες διακοπών στην περιοχή. Ούτως ή άλλως το χωριό της Κεραμωτής προσφέρει τα πάντα, από καφέ και καλό ψάρι στις ταβέρνες μέχρι καταλύματα για τους περαστικούς. Ανά πάσα στιγμή φυσικά μπορείς να περάσεις, μόλις σε λίγα λεπτά της ώρας και στο νησί της Θάσου, γνωρίζονται και εκεί έναν άλλο εκπληκτικό τόπο.

Πως θα πάω;

Στην Κεραμωτή φτάνεις οδικώς από την Νέα Εγνατία Καβάλας Ξάνθης, όπου και οι ταμπέλες θα σε οδηγήσουν με μεγάλη ευκολία. Απέχει 40 χιλιόμετρα από την Καβάλα.

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

Share

2009©Kavalacity.net