Εκτύπωση

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας: Η λογοθεραπεία στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία

Συγγραφέας: Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. Καβάλας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Κόσμος

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

logo logoH 6η Μαρτίου κάθε έτους έχει θεσμοθετηθεί από τη Μόνιμη Επιτροπή Λογοθεραπευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας.

Στόχος είναι η επικοινωνία και η ενημέρωση του κοινού από τους Λογοθεραπευτές, τόσο για τη φύση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας, όσο και για τα δικαιώματα που τυγχάνουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία και την καθημερινότητά τους.

Την ημέρα αυτή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ομιλίες και δραστηριότητες προς ενημέρωση του κοινού ώστε να τονιστεί όχι μόνο ο ρόλος του λογοθεραπευτή αλλά και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου λογοθεραπευτικού πλάνου αποκατάστασης. Ειδικότερα, η Λογοθεραπεία ως επιστήμη παρέχει στην ελληνική κοινωνία επιστήμονες καταρτισμένους οι οποίοι ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης.

Σκοπός των Λογοθεραπευτών είναι η πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση των διαταραχών επικοινωνίας (λεκτικής και μη), ομιλίας, φωνής, μάσησης, κατάποσης αλλά και της παθολογίας λόγου/ομιλίας (διαταραχές άρθρωσης, διαταραχές ρυθμού ομιλίας, διαταραχές προφορικής επικοινωνίας, διαταραχές φωνής, δυσκολίες κατανόησης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία κ.α.) και η έρευνα σε ακαδημαϊκό ή κλινικό περιβάλλον.

O Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας στις 6 Μαρτίου 2012, διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης εκπαιδευτικών, επαγγελματιών της υγείας, γονέων και φροντιστών ατόμων με προβλήματα λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης, καθώς και του ευρύτερου κοινού.

Ως μέλη του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. της περιφερειακής ενότητας Καβάλας σας προσκαλούμε στο διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα: το Σάββατο 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως τις 15:00 στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια και την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί στην ημερίδα με θέμα «Τραυλισμός» στον πολυχώρο “Στέκι της Νέας Πόλης” (Αρχελάου 8, στο στενό απέναντι από την αστυνομία).

Με τιμή,

Τα μέλη του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε. στην Καβάλα

Share

Σχόλια  

 
#1 Πληροφορίες για Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.Σωτήρης Σωτηριάδης 06-03-2012 12:13
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΣΕΛΛΕ)
Διεύθυνση: Ακαδημίας 91-93
106 77, Αθήνα
Τ.Θ.: 3918 Τ.Κ.: 10210

Πληροφορίες:
Τηλ: 210 38 48 362
Fax: 210 25 19 691
email:
ιστοσελίδα: www.selle.gr
 

2009©Kavalacity.net