Εκτύπωση

Δίπλωμα οδήγησης με... σουρωτήρι στο κεφάλι

Συγγραφέας: deutche welle.... Δημοσίευση στη κατηγορία Κόσμος

Σας άρεσε το άρθρο?
(8 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

souroΠερίμενε υπομονετικά τρία χρόνια για να παραλάβει την άδεια οδήγησής του, καθώς επέμενε σε φωτογραφία... με ένα σουρωτήρι στο κεφάλι. Τελικά οι αυστριακές αρχές ενέδωσαν.

Ο Νίκο Αλμ, οπαδός της θρησκείας του Πασταφαριανισμού, η οποία «ξεχωρίζει» για την λατρεία του «Ιπτάμενου Τέρατος Μακαρόνι», κατάφερε τελικά να πείσει τις αυστριακές αρχές. Έτσι επετράπη η έκδοση άδειας οδήγησης με φωτογραφία όπου ο Αλμ φοράει... ένα σουρωτήρι. Το επιχείρημά του ήταν ότι στις φωτογραφίες αυτές επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση το κάλυμμα κεφαλής εάν συντρέχουν θρησκευτικοί λόγοι. «Σκέφτηκα ότι

η εξαίρεση αυτή πρέπει να ισχύει και για μένα και έτσι έκανα το σουρωτήρι σύμβολο της «Εκκλησίας του Ιπτάμενου Τέρατος Μακαρόνι» και το έβαλα στο κεφάλι μου», δήλωσε ο ίδιος στην αυστριακή ραδιοφωνία.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της Βιέννης επιβεβαίωσε την Τετάρτη την έκδοση της πρωτότυπης άδειας οδήγησης. Η εξέταση του αιτήματος διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια και η άδεια εκδόθηκε τελικά όχι για θρησκευτικούς λόγους, αλλά επειδή το πρόσωπο του αιτούντος φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία και έτσι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Όταν ο Νίκο Αλμ κατέθεσε για πρώτη φορά την αίτησή του, οι αρχές τον έστειλαν καταρχήν στο γιατρό. Εκείνη αποφάνθηκαν ότι ο Αλμ είναι «ψυχικά ικανός» να οδηγήσει αυτοκίνητο.

Η «Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος Μακαρόνι», οι οπαδοί της οποίας αποκαλούνται Πασταφαριανοί, είναι ένα σατιρικό θρησκευτικό κίνημα που ιδρύθηκε το 2005 στις ΗΠΑ.

Share

Σχόλια  

 
#1 ?Marios 03-04-2013 16:19
"Σατιρικό" είναι το μάτι σας. Εγώ γελάω πιο πολύ με τις υπόλοιπες. Σεβασμό στους πασταφαριστές. Όταν θα αρχίσουμε να παίρνουμε και επιχορηγήσεις να δείτε πλάκα.
 
 
#2 ΑΠ: Δίπλωμα οδήγησης με... σουρωτήρι στο κεφάλιΤόλης Βουρβουτσιώτης 03-04-2013 16:56
Αν δεν ήταν όντως σατυρικό το μάτι μου, θα το έπαιρνα για κατηγορία!
Το κείμενο φίλε μου είναι από την deutche welle (και μάλιστα πριν την εποχή που ξεκινήσαμε να βάζουμε κι ενεργό link της αρχικής δημοσίευσης!), κι όπως καταλαβαίνεις, ούτε καν τα ορθογραφικά διορθώνουμε -πόσο μάλλον να κόψουμε επίθετα-. :)
Σεβασμός απόλυτος σε όλους. Και μάλιστα χωρίς διάκριση βασισμένη στις προσωπικές ιδέες, ιδεοληψίες ή εμμονές! (χμμμ, εκτός από τους φασίστες, τους ρατσιστές, τους μισάνθρωπους... ας μην επεκταθώ, για περισσότερα διάβασε το impressum... )
 
 
+1 #3 ΑΠ: Δίπλωμα οδήγησης με... σουρωτήρι στο κεφάλιMarios 03-04-2013 17:01
Προφανώς κάνω πλάκα. Εκτός από τις επιχορηγήσεις.
Ζω για τη μέρα που θα κάνω προσωπικά αίτηση στο υπουργείο παιδίας να μπει υποχρεωτικό στα θρησκευτικά κεφάλαιο για το FSM και να γίνεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός σε ναούς του FSM. Α, και να πάρω και τίποτα επιχορηγήσεις για να χτίσω τον πρώτο ναό, η οποία θα προσφέρει δωρεάν παστίτσιο με κρασί. Ααααχ, μπορώ να ονειρεύομαι ακόμα.
 
 
#4 Τι γίνεται?Τόλης Βουρβουτσιώτης 03-04-2013 17:45
Να υποθέσω, Μάριε, ότι:
1ον: το κοινοποίησες -το άρθρο-.
2ον: έχεις πολλούς φίλους στο fb...

μέσα σε μισή ώρα έχει πάνω από 100 επισκέψεις και 40 likes... Για τόσο παλιό άρθρο, κάτι περίεργο γίνεται...
:D
 
 
#5 ΑΠ: Δίπλωμα οδήγησης με... σουρωτήρι στο κεφάλιMarios 03-04-2013 17:48
1ον: Ναι
2ον: Όχι
Η αλήθεια είναι ότι το κοινοποίησε ο πάτερ εδώ:
https://www.facebook.com/GerontasMaiprisiousGerontasMyprecious μαζί με αυτό από τα δικάς μας τα μέρη:
http://www.lifo.gr/now/society/25094
 
 
#6 ΑΠ: Δίπλωμα οδήγησης με... σουρωτήρι στο κεφάλιΤόλης Βουρβουτσιώτης 03-04-2013 18:01
Ωωω! τα σέβη μου στον Γέροντα!
Τα χαιρετίσματα μου και στον Άρη! Είχαμε γνωριστεί στην προ lifo εποχή, όταν τον φιλοξενήσαμε στην Καβάλα στα πλαίσια μιας εκδήλωσης.
diadromes.net/archive/5-kalovirnas
 

2009©Kavalacity.net