Εκτύπωση

Παναθηναϊκό κίνημα

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εκλογές 2012

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

dr-house-minima-ellada-ekloges-2012

Οπαδοί του Παναθηναϊκού και μέλη του Ερασιτέχνη δημιούργησαν το «Παναθηναϊκό κίνημα», ένα κόμμα το οποίο θα κατέβει στις εκλογές! Στηρίζει η «Θύρα 13»!

Για αρκετό καιρό κυκλοφορούσε σαν φήμη η σύσταση ενός κόμματος καθαρά Παναθηναϊκού και μετά την απαραίτητη έγκριση από τον Άρειο Πάγο αυτή η σκέψη πήρε σάρκα και όστα. Έπειτα από πρωτοβουλία οπαδών και μέλη του Ερασιτέχνη το «Παναθηναϊκό κίνημα» κατεβαίνει στις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του "Παναθηναϊκού Κινήματος" είναι ο Γιώργος Μπέτσικας, μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και οργανωμένος οπαδός.

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Θα τα μάθετε όλα και με κάθε λεπτομέρεια σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουμε τα επόμενα 24ώρα" τόνισε ο Γιώργος Μπέτσικας στα prasinanea.gr στις 20 Απριλίου.

Οπότε κι εμείς περιμένουμε!

 

UPDATED:

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έγκριση και την επικύρωσή του από τον Άρειο Πάγο εξέδωσε το «Παναθηναϊκό Κίνημα».

Η ανακοίνωση του «Παναθηναϊκού Κινήματος», που υπογράφεται από τον πρόεδρο, Γιώργο Μπέτσικα, αναφέρει:

paokinima«Η σημερινή μας επικοινωνία είναι απαραίτητη, για να αναγγείλουμε και επίσημα την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, υπό τον τίτλο «Παναθηναϊκό Κίνημα". Πρόκειται για μία σκέψη που «τιτιβίζει» στα αυτιά και στο μυαλό μας -έτσι για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών- περίπου τέσσερα χρόνια. Επειδή όμως δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ή ανεπάγγελτοι και η καθημερινότητά μας είναι ιδιαίτερα σκληρή, δεν μας επέτρεψε μέχρι σήμερα να διεκδικήσουμε την υλοποίησή της. Ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορούμε με βεβαιότητα να υπογραμμίσουμε ότι ήρθαμε για να παλέψουμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά οφείλουμε να αφήσουμε ανοικτή την ημερομηνία καθόδου στην εκλογική διαδικασία.

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση που έτυχε η πρωτοβουλία μας, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και της καθημερινής μας επαφής με τον κόσμο, πιθανότατα μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε το αρχικό πλάνο που προέβλεπε τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία μέσω τριών μόνο εκλογικών περιφερειών, Α' και Β' Αθήνας και υπόλοιπο Αττικής.

Από τη μία το εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό που θέλει τα μνημονιακά κόμματα να μην συγκεντρώνουν καν ποσοστό που θα τους επιτρέψει τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμη κι αν συνεργαστούν, δείχνει να οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα σε νέες εκλογές. Από την άλλη τα εκατοντάδες αιτήματα για συμμετοχή πολιτών από όλη την επικράτεια στους συνδυασμούς του «Παναθηναϊκού Κινήματος», μας πείθει ότι δεν πρέπει να περιορίσουμε την πρώτη παρουσία μας στις εκλογές εντός των στενών ορίων της Αττικής. Έτσι, εντός των αμέσως επόμενων εικοσιτετραώρων, η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του «Παναθηναϊκού Κινήματος» θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, οι οποίες και θα γίνουν γνωστές μέσω του διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία, είτε αυτό συμβεί άμεσα, είτε μετά από δύο ή τρεις μήνες, θα καταδείξει όχι μόνο την αποφασιστικότητά μας να συνδράμουμε στα κοινά, αλλά και τη δυναμική αρχών και ιδανικών που όχι μόνο δεν εξέλιπαν στις μέρες μας, αλλά επανέρχονται περισσότερα δυναμικά από ποτέ. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, που μας ενοχλούν και συχνά μας εξοργίζουν, που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να τα απαριθμήσουμε.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, που απαιτούν επειγόντως ριζικές αλλαγές σε μια χώρα που εκλιπαρεί για συνολική επανεκκίνηση και πρώτα απ' όλα το ίδιο το γερασμένο και παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να απαξιωθούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Θα πει κάποιος, ότι οι προσεχείς εκλογές είναι μια χρυσή ευκαιρία για νέους συνδυασμούς να εκμεταλλευτούν την πολιτική ρευστότητα και την απέχθεια των πολιτών για τους παραδοσιακούς πολιτικούς φορείς που οδήγησαν την χώρα μας ως εδώ και να καταγράψουν υψηλή εκπροσώπηση.

Θα πει επίσης, ότι στις μεθεπόμενες εκλογές, θα ασκηθούν αφόρητες πιέσεις και θα ζήσουμε ανεπανάληπτα σκηνικά πόλωσης. Η υπάρχουσα πολιτική σύνθεση και ιδιαίτερα ο δικομματισμός θα παίξουν τα ρέστα τους για να συντρίψουν καθετί νέο και να επιβιώσουν κόντρα στη λαϊκή θέληση να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Ίσως να είναι έτσι. Δεν πειράζει. Αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία να δοκιμάσουμε και τις δυνάμεις και τις αντοχές σε ακραίες συνθήκες. Και πλέον πανελλαδικά, όπως ακριβώς εικονίζεται και στο έμβλημα που κρατάτε στα χέρια σας, μέσα στο τριφύλλι που εμπνέει και καθοδηγεί τα όνειρά μας.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εγκρίθηκε και επικυρώθηκε και τυπικά από τον Άρειο Πάγο η γέννηση του «Παναθηναϊκού Κινήματος». Καλώς μας δεχθήκατε.

Είναι βέβαιο ότι από δω και πέρα θα ενοχληθούμε. Θεωρήστε όμως επίσης δεδομένο ότι θα ενοχλήσουμε. Αρχής γενομένης από τη συνέντευξη τύπου σε σύντομο χρόνο, όπου θα σας γνωρίσουμε τι ακριβώς πρεσβεύουμε και τι διεκδικούμε».


 

Share

2009©Kavalacity.net