Εκτύπωση

ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εκλογές 2012

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

dr-house-minima-ellada-ekloges-2012

Εκλογική συνεργασία ομάδων στη βάση της ισότιμης εκλογικής συνεργασίας με ταυτόχρονη διατήριση της αυτοτέλειας και της ανεξαρτησίας των επιμέρους ομάδων. Συμμετέχουν το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη,  η Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή και άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ( Ε.ΠΑ.Μ. )

epamΤο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ( Ε.ΠΑ.Μ. ) ιδρύθηκε, ως πολιτική οργάνωση ( κίνημα – μέτωπο ), την 16η Ιουλίου 2011 και την 27η Μαρτίου 2012 έλαβε τη νομική μορφή του, ως πολιτικό κόμμα. Το Ε.ΠΑ.Μ. υπήρξε τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της κοινωνικής οργής. Το Ε.ΠΑ.Μ. ανταποκρίθηκε στην ανάγκη και απαίτηση του λαού για συγκρότηση μίας ευρύτερης κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, η οποία θα υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας, στη βάση ορισμένων άμεσων στόχων ανατροπής, όπως είναι η δημοκρατική ανατροπή της σημερινής πολιτικοοικονομικής κατάστασης και η διάνοιξη του δρόμου για μία ριζικά διαφορετική πορεία του τόπου.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει ως σκοπό :

 • Να επανακτήσει, για τον εργαζόμενο λαό και τη χώρα, ό,τι τους έχει στερήσει το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους, το οποίο έχει επιβάλει η τρόϊκα, μαζί με την οικονομική και πολιτική ολιγαρχία του τόπου.
 • Να οδηγήσει ενώπιον μίας πραγματικά ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους δήμιους του ελληνικού λαού, τους υπεύθυνους της σημερινής χρεοκοπίας και τους σύγχρονους δωσίλογους.
 • Να επιβάλλει τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και την άμεση παύση της πληρωμής του.
 • Να απαλλάξει τη χώρα από τον «ζουρλομανδύα» του ευρώ, ώστε, με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του.
 • Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος, τις υποδομές και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας, ώστε να αντιμετωπισθεί η ύφεση και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου.
 • Να διεκδικήσει από τη Γερμανία το γνωστό «κατοχικό» δάνειο, αλλά και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
 • Να επιβάλλει τη δημοκρατία μέσα από μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση, με μοναδικό σκοπό ένα νέο Σύνταγμα, το οποίο να κατοχυρώνει την αυθεντική λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Με βάση τα προαναφερθέντα, το Ε.ΠΑ.Μ. όχι μόνο δεν είναι κόμμα, με την παραδοσιακή – στενή έννοια του όρου, αλλά στην πράξη είναι μία προσωρινή και ιστορικά μεταβατική σύμπραξη κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό του λαού, στηριγμένη σε πολύ συγκεκριμένους και πολύ άμεσους στόχους. Όταν και όποτε οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, το Ε.ΠΑ.Μ. θα έχει κλείσει έναν ιστορικό κύκλο και, ενδεχομένως, δεν θα έχει πια λόγο υπάρξεως

Δημοκρατική Αναγέννηση

dhmanagΗ Δημοκρατική Αναγέννηση είναι ένα ελληνικό Χριστιανο-κοινωνικό κόμμα. Οι θέσεις της επικεντρώνονται στο Έθνος, την Εκκλησία και το Δημογραφικό πρόβλημα. Ιδρύθηκε αρχικά το 2003 από τον Στέλιο Παπαθεμελή, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Απενεργοποιήθηκε καθώς ο ηγέτης του συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του 2004 με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέχτηκε βουλευτής στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του ΣΤ' Συνεδρίου της Χριστιανικής Δημοκρατίας υπήρξε συνεργασία των δυο κομμάτων, η οποία όμως διακόπηκε το 2009.

Το κόμμα επανενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2007.

 

Το ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ, εκτός από το Ε.ΠΑ.Μ. και τη Δημοκρατική Αναγέννηση, αποτελείται και από τα παρακάτω συνεργαζόμενα Κόμματα και Κινήματα Πολιτών:

 1. Ανεξάρτητοι Σπιθιστές
 2. Αρισταρχεία
 3. Δημοτική Ανανέωση Βάρης
 4. Ε.Λ.Α.Δ.Α., Παντελής Χουλιάρας
 5. Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας
 6. Ελλήνων Πολιτεία, Χ. Χατζηαναστασίου
 7. Εμπρός για αληθινή Δημοκρατία- Ζαφειρόπουλος
 8. Ε.Ν.Α.
 9. Ε.Χ.Ε.
 10. Καραβαζάκης
 11. Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.-ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ., Κωνσταντίνος Ντάλιας
 12. Οικολόγοι Ελλάδος , Κ. Παπανικόλας
 13. Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών (πρώην στελέχη), Παναγιώτης Χατζηπέρος
 14. Πρωτοβουλία Πολιτών «Σεισάχθεια»
 15. ΣΚΕΠ, Γεώργιος Αϋφαντής
 16. Σ.Ο.Κ.
 17. Πρωτοβουλίες Πολιτών Αττικής και Περιφέρειας

και η λίστα συνεχίζεται και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

oxiΜε δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας, τα  κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:"Ο Χ Ι"

Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού  λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού. Νομοτυπικά επικεφαλής και εκπρόσωπος του "ΟΧΙ" ορίζεται η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη.

Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του "ΟΧΙ" είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.

Πολιτικοί Όροι της Συνεργασίας

 • Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
 • Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
 • Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας.
 • Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
 • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
 • Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
 • Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
 • Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά. Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία.

Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.

Share

2009©Kavalacity.net