Εκτύπωση

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο τοπικός τύπος γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

k-tiposΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»: Αποσύρονται οι πίνακες με τα ονόματα των ωφελουμένων για επανέλεγχο

Η αναταραχή που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα «κοινωνικής εργασίας», αλλά κυρίως οι «παθογένειες» του συστήματος αξιολόγησης και καταχώρησης των αιτήσεων των ωφελουμένων, ανάγκασε την «Αναπτυξιακή Εταιρεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας», να πάρει την απόφαση να αποσύρει τους πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων και να προβεί σε επανέλεγχο όλων των αιτήσεων, που ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες. Σήμερα, λοιπόν, θα αποσυρθούν όλοι οι πίνακες και θα αρχίσει η διαδικασία του επανελέγχου των αιτήσεων.

«Θα μπορούσαμε να «κρυφτούμε»

Χθες το απόγευμα, ο διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ., Μιχάλης Σκορδάς, κάλεσε τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με σκοπό να ανακοινώσει την απόσυρση των πινάκων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα, κάνοντας μία αναδρομή από την έναρξη του προγράμματος. «Εμείς, θεωρητικά, παρέχουμε τεχνική υποστήριξη στις τρεις Μ.Κ.Ο. που έχουν συμβληθεί ως δικαιούχοι φορείς για να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προκηρύχτηκε ένα πρόγραμμα στις 6 Φεβρουαρίου και για δέκα μέρες είχαμε δεκαοκτώ άτομα να παραλαμβάνουν αιτήσεις σε τέσσερα σημεία του Νομού. Παρελήφθησαν συνολικά γύρω στις δέκα χιλιάδες τριακόσιες αιτήσεις. Θεωρητικά, εμείς έπρεπε να έχουμε το πρόγραμμα του λογισμικού για την καταχώρηση των αιτήσεων αυτών στις 6 Φεβρουαρίου. Εξαιτίας του θορύβου που δημιουργήθηκε προέκυψε η εμπλοκή του Α.Σ.Ε.Π. και η καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος. Από τις έξι Φεβρουαρίου κι έπειτα, άρχισε μία αλληλογραφία με την υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος στο Υπουργείο Εργασίας, με σκοπό να εξασφαλίσουμε ένα λογισμικό που θα μας βοηθούσε στην καταχώρηση. Μία εβδομάδα πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων, στις 14 Μαρτίου, μας εστάλη το τελευταίο λογισμικό και την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, ολοκληρώσαμε την καταχώρηση των αιτήσεων. Την Τρίτη που μας πέρασε, υπό την πίεση της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, όμως, ήταν ελλιπή. Υπήρχαν σφάλματα στις καταχωρήσεις, διπλές εγγραφές και άλλες στρεβλώσεις. Ζητήσαμε, έτσι, από το Α.Σ.Ε.Π. μία ανοχή χρόνου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε ένα επανέλεγχο όλων των αιτήσεων. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι εκτιμήσαμε. Θα μπορούσαμε να «κρυφτούμε», αλλά δεν θα ήμασταν έντιμοι απέναντι στους εαυτούς μας, στη δουλειά που κάναμε και στην τοπική κοινωνία. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αποσύρουμε τους πίνακες αξιολόγησης και να πραγματοποιήσουμε, τις επόμενες 4-5 ημέρες, συνολικό επανέλεγχο. Θέλω να δηλώσω, ότι κάναμε το αδύνατο δυνατό, για να εξυπηρετήσουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Ανακατευτήκαμε, γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία. Έγιναν λάθη, τα οποία οφείλονταν στην πίεση του χρόνου, στον όγκο της δουλειάς και στο μη λειτουργικό, όπως αποδείχτηκε, λογισμικό. Δεν υπήρχε, όμως, καμία διαπλοκή και καμία συνδιαλλαγή με πολιτικά γραφεία». Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στη διάρκεια της καταχώρησης 117 θέσεις καταλήφθηκαν, όπως ανέφερε ο Μ. Σκορδάς, από άτομα που έπρεπε να τις καταλάβουν. Ερωτηθείς αν ο επανέλεγχος θα εντείνει το κλίμα της καχυποψίας που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία, απάντησε: «Το κλίμα ήταν άσχημο από την αρχή».

Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Πηγή: ktipos.gr


evdomiΠαύση πληρωμών σε προμηθευτές και συνεργάτες έχει κάνει το Νοσοκομείο

ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Τι κι αν η Καβάλα έχει υφυπουργό στο υπουργείο Υγείας; Στο Νοσοκομείο Καβάλας δεν έχει φτάσει ακόμη η κρατική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα να βγαίνουν εντολές πληρωμής αλλά να μην μπορούν να εκτελεστούν

Μεγάλη έλλειψη ρευστότητας παρουσιάζει το νοσοκομείο Καβάλας, καθώς έχει καθυστερήσει αρκετά η κρατική χρηματοδότηση. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν απλήρωτοι και όσοι έχουν συμβάσεις με το νοσοκομείο, από την καθαριότητα μέχρι τους άνδρες φύλαξης. Σημαντικά είναι και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο, κάτι που επιδεινώνει την κατάσταση και εκεί δεν φαίνεται σύντομα φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ταμεία του νοσοκομείου αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν γίνεται καμιά πληρωμή, μήπως υπάρξει καμιά έκτακτη ανάγκη. Το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια, από τον τομέα της καθαριότητας, αφού οι 75 καθαρίστριες που απασχολούνται στο συνεργείο του εργολάβου δεν πληρώθηκαν για τον μήνα Φεβρουάριο. Αιτία είναι ότι δεν πληρώθηκε ο εργολάβος, για να μπορέσει στη συνέχεια να πληρώσει και αυτός το προσωπικό του. Συγκεκριμένα στις 15 κάθε μήνα, ο εργολάβος πληρώνεται για τον προηγούμενο μήνα και πληρώνει και αυτός το προσωπικό του. Θα έπρεπε να πληρωθεί στις 15 Μαρτίου, για τον Φεβρουάριο, αλλά χρήματα δεν υπήρχαν στα ταμεία.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος διοικητής του νοσοκομείου επιβεβαίωσε πως υπάρχει πρόβλημα οικονομικής δυσπραγίας και μάλιστα ανέφερε πως δεν  οφείλουν χρήματα μόνο στον εργολάβο καθαριότητας, αλλά και στους τραπεζοκόμους, στους σεκιούριτι… Όπως είπε έχει έρθει η διαταγή πληρωμής της κρατικής χρηματοδότησης και περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθουν και τα χρήματα για να μπορέσουν να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους.

Η κρατική χρηματοδότηση έρχεται τμηματικά. Τα χρήματα που περιμένουν τώρα  είναι ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και αφορούν τμήμα της κρατικής χρηματοδότησης του έτους  2011. Ο διοικητής τόνισε πως είναι αρκετά τα χρήματα που χρωστάνε στο νοσοκομείο τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν φαίνεται σύντομα να έρχονται χρήματα στο νοσοκομείο. Ο διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Γεράσιμος Βουδούρης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σχετικά με τις παλιές οφειλές των ταμείων, σημείωσε πως πρώτα θα πληρωθούν διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές, μετά ιδιώτες πάροχοι (γιατροί) και μετά τα νοσοκομεία, αν περισσέψουν χρήματα.

Στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί ασφαλισμένοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημοσίου και μπαίνουν σταδιακά οι ασφαλισμένων πολλών ακόμη ταμείων.  Η δήλωση του κ. Βουδούρη σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, αφορούσε παλιές οφειλές των ταμείων, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011.  Αν περισσέψουν χρήματα θα πάρουν για τις παλιές οφειλές και τα νοσοκομεία, όσο για τις τρέχουσες βλέπουμε…

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ

ΠΗΓΗ: evdomi.gr

Share

2009©Kavalacity.net