Εκτύπωση

Στην πλατεία...

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(6 ψήφοι, μέση τιμή 3.50 από τα 5 αστέρια)

petroΣτα αλήθεια, έχω βαρεθεί να γράφω και να ακούω για την κρίση, τη μιζέρια μας, τους πολιτικούς, τα λάθη μας κλπ. Αλλά θες να αγιάσεις και τα καθίκια δε σ' αφήνουν.

Δε φτάνουν οι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις στους μισθούς, οι ανεργία και όλα τα συναφή, έχεις και τους ανώνυμους καρεκλοκένταυρους να "ζωγραφίζουν" επάνω στο πτώμα σου.

Τελευταία είδηση με την οποία μου "σηκώθηκε η τρίχα" (ε, θέλει εισαγωγικά) αφορά τα "λάθη" στα χαράτσια.

Σου έβαλαν το μισθό σου (αν έχεις) ολόκληρο, να τον πληρώσεις μέσω της ΔΕΗ…
Σου υπολόγισαν λάθος τα τετραγωνικά σου και αντί για 500 € σου χρέωσαν 8.000 €…
Σου αναγνώρισαν το πιθανό λάθος… ("ναι, μάλλον δε ζείτε σε 420 m2 σπίτι κύριε…")

Ωστόσο, σου ζητούν να καταβάλλεις τα 8.000 € και όταν διαπιστωθεί

πως όντως ήταν λάθος (αν ακόμη δεν έχεις πεθάνει) τότε θα σου επιστρέψουν τη διαφορά!
Ναι, έτσι λέει η οδηγία. Και αναρωτιέμαι… έτσι απλοϊκά… αυτή η "οδηγία" δεν έχει όνομα; Ναι ρε φίλε. Όνομα και Επώνυμο!

Στον πρώτο που έγινε το λάθος, πήγε στη ΔΕΗ, διαμαρτυρήθηκε, ο υπάλληλος ρώτησε τον προϊστάμενό του, ο προϊστάμενος τον αρχιπροϊστάμενο, ο αρχιπροϊστάμενος τον υπεύθυνο στο Υπουργείο, ο υπεύθυνος του Υπουργείου τον τάδε και ο τάδε είπε "ας τα πληρώσουν και στη συνέχεια τους τα επιστρέφουμε (χα!χα!)… πάρε και μια υπογραφή για να το κάνουμε επίσημο...". Ε, αυτός ο "τάδε" δεν έχει όνομα;
Ποιος είναι; Είναι ο Υπουργός; Είναι ο γραμματέας του Υπουργείου; Είναι οι τρεις που αποτελούν την τάδε επιτροπή;

Συγγνώμη, όταν υπάρχουν αυτές οι φρικιαστικές/παράνομες/εξαντλητικές/αντισυνταγματικές αποφάσεις (όπως, αντίστοιχα, όταν παίρνονται και ευεργετικές αποφάσεις) δε θα έπρεπε να εμφανίζονται και οι εμπνευστές; Δηλαδή, εμένα ένας περίεργος τύπος μου "δανείζεται" ξαφνικά 7.500 € ("νόμιμα" και επισήμως) για κάποιους μήνες/χρόνια και δε δικαιούμαι τουλάχιστον να ξέρω ποιος είναι αυτός; Και να κρίνω εγώ πως θα κινηθώ από εκεί και πέρα;

Είναι πολύ εύκολες λέξεις η "βουλή" και ο "νόμος". Ακόμη ευκολότερη το "κράτος". Αλλά δεν υπάρχει τίποτε το άγιο σε αυτές όταν είναι υπεύθυνες για τη δυστυχία του λαού. Είναι βιτρίνα. Απλή, βρώμικη βιτρίνα. Και πίσω βρίσκεται ένας τύπος που κάθε φορά παίρνει μία απόφαση μεταξύ Μπράντι και Farmville. Μία απόφαση ελαφρά τη καρδία. Γιατί ξέρει πως δε θα του "χρεωθεί" αυτή η απόφαση. Ξέρει πως δε θα φανεί πουθενά το όνομά του στα ΜΜΕ. Ξέρει πως "σήμερα είναι και αύριο δεν είναι" και δεν έχει καμία διάθεση να προγραμματίσει ένα δίκαιο πλάνο από θέση που βρίσκεται.

Κάποιος μπορεί να πει πως είμαι "ανθρωποφάγος". Δεν ξέρω, ίσως και να είμαι. Ίσως το χρειάζομαι το λίθο στην πλατεία.
Ο παραδειγματισμός ιστορικά πάντα έπιανε τόπο. Μπορεί να μην είναι σύμφωνα με το "νόμο", να μην είναι σύμφωνα με την ηθική (τους), αλλά σίγουρα θα πιάσει τόπο.

Άλλωστε ο "τάδε" σου κόβει το ρεύμα αν δεν έχεις να πληρώσεις τα 8.000 €… κυρίως για παραδειγματισμό…

Share

2009©Kavalacity.net