Εκτύπωση

Εμπορικός μεσαίωνας

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(10 ψήφοι, μέση τιμή 3.90 από τα 5 αστέρια)

agora_timesΕίναι να αναρωτιέται κανείς. Πόσο στενόμυαλοι είναι μερικοί (…) έμποροι. Δεν είχα ποτέ μου επιχείρηση. Αλλά δε μπορώ να δεχτώ την έννοια του "κέρδους" όπως την εννοούν κάποιοι… δεν ξέρω… είμαι τόσο μακρυά νυχτωμένος; Εγώ και κάποιοι άλλοι "άσχετοι" που συμπεριφέρονται διαφορετικά; Θα δείξει σύντομα…

Τρεις μικρές ιστορίες

Ο "Άσχετος" Νο 1:
Παραγγέλνω ρούχα από μεγάλη εταιρεία ρούχων μέσω Internet. Στο πακέτο που έρχεται λείπει μια γυναικεία ζακέτα, η οποία και έχει χρεωθεί και προπληρωθεί. Το πακέτο δείχνει ανοιγμένο και ξανακλεισμένο. Επικοινωνώ μέσω mail με την εταιρεία, όχι εκφράζοντας παράπονα, αλλά αναφέροντας το πρόβλημα.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας (προφανώς… άσχετος με την επιχειρηματικότητα) φυσικά δε γνωρίζει

αν λέω ψέματα για τη ζακέτα, αν έχει γίνει λάθος στο πακετάρισμα ή αν αυτή ζεσταίνει τη σύζυγο ενός υπαλλήλου ταχυδρομείου στην Ελλάδα.
Τι γνωρίζει; Τη δουλειά του!
Μου ζητά ταπεινά συγγνώμη για την αναστάτωση που μου έχει προκληθεί (!).
Μου επιστρέφει άμεσα στο λογαριασμό μου το ακριβές αντίτιμο της ζακέτας.
Μου ζητά αυτό να μην αποτελέσει αφορμή κακής εντύπωσης από μέρους μου και μου προσφέρει 20% extra έκπτωση σε οποιαδήποτε μέλλουσα προσφορά ασχέτως ποσότητα παραγγελίας!

Ο "Άσχετος" Νο 2:
Παραγγέλνω μη-original μελάνια για τον εκτυπωτή μου και πάλι μέσω Internet. Τα παραλαμβάνω και τα χρησιμοποιώ κανονικά. Κάποια στιγμή δημιουργείται πρόβλημα (πιθανώς μερικής ασυμβατότητας ή δικού μου λάθους) και δεν αναγνωρίζονται κάποια από τα μελάνια.
Επικοινωνώ μέσω mail με την εταιρεία.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας (προφανώς και αυτός… άσχετος με την επιχειρηματικότητα) φυσικά δε γνωρίζει αν λέω ψέματα.
Τι γνωρίζει; Τη δουλειά του!
Μου ζητά λίγες ώρες διορία και μου απαντά με δεύτερο μήνυμα αναφέροντάς μου πως το πρόβλημα αυτό ήταν πιθανόν να δημιουργήθηκε από δική μου λάθος στην εγκατάσταση των μελανιών.
Μου ζητά ταπεινά συγγνώμη για την αναστάτωση που μου έχει προκληθεί (!).
Μου επιστρέφει άμεσα στο λογαριασμό μου το ακριβές αντίτιμο των μελανιών.
Μου ζητά αυτό να μην αποτελέσει αφορμή κακής εντύπωσης από μέρους μου και μου αποστέλνει εντελώς δωρεάν μία ολόκληρη σειρά μελανιών (!) με ακριβείς οδηγίες για την εγκατάστασή τους, διευκρινίζοντας πως είναι διατεθιμένος να συνεχίσει την επικοινωνία μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και μείνω ικανοποιημένος!

Η "Έξυπνη"!
Γνωστή μου αγοράζει ζευγάρι παπούτσια δοκιμάζοντας (όπως συμβαίνει αρκετές φορές) μόνο το ένα. Τα πληρώνει και πηγαίνει σπίτι της. Εκεί διαπιστώνει πως το χρώμα των παπουτσιών δεν είναι ίδιο. Το ένα είναι πιο σκούρο από το άλλο! Τη μεθεπόμενη εργάσιμη ημέρα επισκέπτεται και πάλι το κατάστημα αναφέροντας το πρόβλημα και ζητώντας αν είναι δυνατόν την αντικατάστασή τους (ή ίσως ενδόψυχα έστω μία "συγγνώμη"…).
Η υπεύθυνη της λέει πως αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς δεν υπάρχει άλλο όμοιο ζευγάρι και της λέει πως θα πρέπει να αγοράσει κάτι άλλο ή να πάρει μία κάρτα που θα αντιστοιχεί στα χρήματά της για το μέλλον. Η γνωστή μου δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει τίποτε άλλο και ζητά (φυσιολογικά) πίσω τα λεφτά της, χαμηλόφωνα και διακριτικά.
Η υπεύθυνη (προφανώς… έξυπνη επιχειρηματίας), με "εχθρικό" πλέον ύφος της απαντά πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει καθώς έχει κοπεί απόδειξη και έχει αποδοθεί το ΦΠΑ (λες και αυτό ενδιαφέρει με οποιονδήποτε τρόπο τον πελάτη). Στο σχόλιο της γνωστής μου πως αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό και θα μπορούσε να απευθυνθεί στην Προστασία του Καναλωτή κλπ. η απάντηση είναι πως μπορεί να πάει όπου θέλει και ότι για την αγορά των ελαττωματικών παπουτσιών δε φταίει το κατάστημα αλλά είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη!

Διευκρινήσεις:
Ο "Άσχετος" Νο 1 είναι τεράστια εταιρεία ρούχων παγκόσμιας εμβέλειας που εδρεύει στην Αμερική. Αναρωτιέμαι πως κατάφερε να αποκτήσει τέτοιο όνομα…

Ο "Άσχετος" Νο 2 είναι εταιρεία πωλήσεων αναλώσιμων με δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις μέσω Internet που εδρεύει στην Αγγλία. Πραγματικά απορώ πως τους εμπιστεύεται ο κόσμος…

Η "Έξυπνη" είναι γνωστό κατάστημα παπουτσιών σε κεντρικό πεζόδρομο της Καβάλας. Δεν απορώ καθόλου γιατί δεν έχει δουλειά και γκρινιάζει πιθανόν για την κακιά της μοίρα που έμπλεξε με αυτό το κράτος που της φταίει για όλα…

Και τώρα μαντέψτε

  • Την εντύπωση που σχημάτισα για τους "Άσχετους".
  • Κατά πόσο τους ξανα-εμπιστεύτηκα.
  • Αν "εξαργυρώθηκε" και με το παραπάνω από εμένα και τους γνωστούς μου, το κόστος της ζακέτας ή των μελανιών που, ουσιαστικά, μου "χάρισαν".

 

Α! και τη φήμη που θα διαδώσει η γνωστή μου, στη μικρή κοινωνία της Καβάλας, για το κατάστημα παπουτσιών της "Έξυπνης"...

Share

Σχόλια  

 
#1 Αυτό συμβαίνει και σε άλλες πόλεις!Ζελεσκοπούλου Ελένη 12-10-2011 17:46
Διάβασα το άρθρο και θυμήθηκα ένα παρόμοιο συμβάν σε κατάστημα υποδημάτων στην Ορεστιάδα. Μου έχει τύχει και στην Καβάλα με φόρεμα που ξέβαψε ενώ το φορούσα, αλλά μου το αντικατέστησαν κι όχι μόνο το φόρεμα, αλλά και όλα τα δικά μου ρούχα. Παρόμοια περίπτωση πάλι στην Ορεστιάδα σε κατάστημα εσωρούχων, όπου είχα αλλεργική αντίδραση από ένα πολωνικής παραγωγής σουτιέν. Βέβαια και τις 3 φορές διαμαρτυρήθηκα. Μια άλλη γνωστή μου, που της έτυχε κι αυτής 2 φορές, δεν διαμαρτυρήθηκε.
Το αποκορύφωμα ήταν στη Θάσο (όπου έμενα) και έφτιαξα το σπίτι μου: θέλοντας να υποστηρίξω την τοπική αγορά παρήγγειλα κρεβατοκάμαρα η οποία μου ήρθε μερικώς από τη βιοτεχνία αλλά ήταν Γ διαλογής και μερικώς (το κρεβάτι) που ήρθε από την έκθεση!!!
Πλέον ψωνίζω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπου βρίσκω και το δίκιο μου!!!
Μια φράση που μου αρέσει πολύ και την ασπάζομαι είναι η εξής: ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ? ΠΕΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, ΠΕΣΤΟ ΣΕ ΜΕΝΑ!!
 

2009©Kavalacity.net