Εκτύπωση

Αδιανόητα... αυτονόητα

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
taxiΠραγματικά ρε παιδιά, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Έχουμε πιάσει πάτο. Και όχι μόνο οικονομικά (αυτό δεν είναι πρόβλημα… άλλωστε, "λεφτά υπάρχουν"). Αλλά κυρίως ηθικά και συναισθηματικά. Είμαστε στο τέλος μια "ονειρώδους" εποχής. Και πάνω που λες "τέλος" σε όσα μας κρατούσαν πίσω, στις αγκυλώσεις του παρελθόντος και σε φθαρμένες καταστάσεις… πάνω που (στο δικό μου μυαλό) αμφισβητείς πλέον τον καθένα και καίγεσαι για αποτελέσματα. Εκεί που ακούς εκφράσεις όπως "γραφειοκρατία", "ρουσφέτι" και "να το συζητήσουμε" και βγάζεις σπυριά, γιατί εσύ δεν έχεις να βγάλεις τη μέρα…
Ε, λοιπόν, ακόμη και σε αυτό το σημείο, στον πάτο του βαρελιού, το σύστημα λειτουργεί, απλώς, υπέροχα. Μία κυβέρνηση που μας έχει επιβάλλει δεκάδες μέτρα ουσιαστικής εξαθλίωσης που, ούτε κατά διάνοια, δεν υπήρχαν στο, προ ενός μόλις έτους (!), πρόγραμμά της… αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί να τρέξει θέματα που τα είχε τουλάχιστον προαναγγείλει.
Έχουμε τόσους μήνες που συζητάμε τον (τρίτο κατά σειρά;) αντικαπνιστικό νόμο. Πάρε κόσμε ρεπορτάζ, πάρε δηλώσεις, πάρε αντιδράσεις, πάρε πισωγυρίσματα. "Ασχολήσου… άλλωστε, αυτό είναι το πρόβλημά σου".
Έχουμε τόσους μήνες που συζητάμε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (…ναι…ναι… συζητάμε ακόμη τα αυτονόητα). Πάρε κόσμε ρεπορτάζ, πάρε δηλώσεις, πάρε αντιδράσεις, πάρε πισωγυρίσματα. "Ασχολήσου… άλλωστε, αυτό είναι το πρόβλημά σου".
Και φαντάζομαι θα υπάρχει συνέχεια. Θέματα "να 'χαμε να λέγαμε" υπάρχουν πολλά. Διότι, μπορεί να μην έχεις να φας, αλλά MEGA θα πιάνεις.
Αντί απλώς να εφαρμοστούν οι (σωστοί και ωφέλιμοι) νόμοι αναλωνόμαστε σε διαρκείς κουβέντες. Δε θα γίνουμε φυσικά χούντα. Δεν πρέπει να ισχύσει το "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Αλλά, τι στο καλό, μέτρα που, όχι μόνο δεν κοστίζουν στο κράτος-κοινωνία αλλά εξοικονομούν αρκετά χρήματα στο μέλλον… μέτρα που αφορούν το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και είναι αυτονόητα εδώ και δεκαετίες στα προηγμένα και πολιτισμένα κράτη… αυτά τα μέτρα εδώ δε θα έπρεπε ακόμη να κωλύονται σε μερικές εκατοντάδες (οργανωμένους ή μη) συμπολίτες μας.
Γιατί ο φαρμακοποιός, ο συμβολαιογράφος, ο καφετεριάρχης και ο τραπεζικός υπάλληλος δεν είναι πιο σημαντικοί (και σίγουρα είναι λιγότεροι) από την υπόλοιπη κοινωνία.

Υπογραφή
Ο (προφανώς) άκαπνος και μη-έχων-άδεια-ταξί
Αντώνης

Share

2009©Kavalacity.net