Πληροφορίες μάθε τη πόλη

info

Οδηγός Βρείτε ότι χρειάζεστε

kavalacity

Εκδηλώσεις ότι "παίζει" στη πόλη

evcal


Εκτύπωση

Ο Άγιος Νικόλαος

Δημοσίευση στη κατηγορία Αξιοθέατα

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 3.67 από τα 5 αστέρια)
St-nicolas

Πες μου λίγα λόγια...

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μία παραδοσιακή συνοικία της Καβάλας που απλώνεται μεταξύ της κεντρικής πλατείας της πόλης και της χερσονήσου της Παναγίας. Η κάθε πλευρά της συνοικίας είναι από 100 έως 180 μέτρα, δηλαδή χρειάζεται σχετικά λίγος χρόνος για να τη γυρίσεις, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται ο ομώνυμος ναός του Αγίου Νικολάου. Έχει μακρά ιστορία στην αγορά της Καβάλας, με πολλά μικρά μαγαζάκια που σου δίνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής.

Γιατί να πάω;

Γιατί (επιτέλους) μετά από χρόνια, τα στενά δρομάκια του Αγίου Νικολάου αποκτούν και πάλι ζωή, καθώς για πολύ καιρό η (μισή τουλάχιστον) συνοικία "έσβηνε". Πλέον, εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το παγωτό, τις λιχουδιές αλλά και τα κρεατικά στα πολλά στέκια που δημιουργήθηκαν, δίνοντας πνοή και ρυθμό σε αυτή τη γωνιά της πόλης. Αλλά, κυρίως, πρέπει να πας έως εκεί για να θαυμάσεις από κοντά το υπέροχο μνημείο προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ναού του Αγίου Νικολάου.

Πως θα πάω;

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας της Καβάλας και περιβάλλεται από τις οδούς Δοϊράνης, Βενιζέλου, Κουντουριώτου και Ομονοίας. Φυσικά, ειδικά τις πρωινές ώρες, να προτιμήσεις να πλησιάσεις στην περιοχή πεζός, γιατί πολύ δύσκολα θα βρεις να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου.

Share

2009©Kavalacity.net