Εκτύπωση

Impressum

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

kavalacity_logoΤο kavalacity.net αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ειδησεογραφικά sites όπως το k-tipos.gr, το evdomi.gr και το proininews.gr από τα οποία αντλεί θέματα, πάντα αναγράφοντας την πηγή από την οποία προέρχονται. Η επιλογή των θεμάτων είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση, με βάση φίλτρα και κριτήρια προσωπικά που αντανακλούν το τι θεωρούμε εμείς σημαντικά και τίποτα άλλο...

articlesΗ αρθογραφία των αναγνωστών αποτελεί ένα στοίχημα που έχουμε βάλει προσδοκώντας να αποτελέσουμε ένα χώρο που δεν θα αναπαράγει απλά μια είδηση, άλλα ένα χώρο στον οποίο άνθρωποι με άποψη και ευαισθησία θα καταθέτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους που πηγάζουν από την τοπική, την ελληνική και την διεθνή επικαιρότητα. Με εξαίρεση γραφές ρατσιστικές, υβριστικές και γενικότερα γραφές που αντιτίθενται στις αρχές του ανθρωπισμού της φυσικής και κοινωνικής ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας του καθενός, και φυσικά γραφές - δελτία τύπου κομμάτων και κομματικών στελεχών, όλες οι άλλες είναι καλοδεχούμενες και δημοσιεύσιμες ακόμα κι αν οι δημιουργοί του ιστοχώρου διαφωνούν κάθετα μ' αυτές. Σε κάθε περίπτωση η αρθρογραφία προσφέρεται δωρεάν από τους υπογράφοντες και κανείς δεν λαμβάνει χρηματικά αντίτιμα, αλλά γράφουν μόνο για το προσωπικό τους κέφι. Τα άρθρα που ανεβαίνουν στο kavalacity είναι επώνυμα ή ψευδώνυμα (με τα πραγματικά στοιχεία των υπογραφόντων να είναι γνωστά στους διαχειριστές), κι οι υπογράφοντες έχουν την ευθύνη των άρθρων τους, κυρίως απέναντι σε όποια πνευματικά δικαιώματα (καταλαβαίνετε οτι είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζουμε αν το κείμενο που ανεβαίνει όντως έχει γραφτεί από τον υπογράφοντα, ή το έχει "τσουρνέψει" από κάποιον άλλον).  

directoryΟ επαγγελματικός οδηγός της πόλης μας είναι μια προσφορά προς τον Καβαλιώτη και όχι μόνο, που χρειάζεται κάποιον επαγγελματία ή κάποια υπηρεσία. Στόχος και επιθυμία μας είναι να εντάξουμε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην πόλη μας δωρεάν. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 1220 καταχωρήσεις υπάρχουν στην βάση μας και συνεχίζουμε. Η συγκεκριμένη δουλειά είναι επίπονη και πολύ δύσκολη, οι καταχωρήσεις γίνονται με το χέρι από λίστες τις οποίες βρίσκουμε στο Ιντερνετ και από επιτόπου καταγραφές μας. Σας παρακαλούμε καταρχήν για την κατανόηση σας για την περίπτωση που δεν έχουμε καταχωρήσει την δική σας επιχείρηση (ακόμα), και κατα δεύτερον την βοήθεια σας (ένα mail με τα στοιχεία σας είναι αρκετό) για να το πράξουμε. Επίσης για την περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία που γράφουμε είναι λάθος (είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε τα πάντα) ή αν κάποια από τις καταχωρήσεις αναφέρεται σε επιχείρηση που δεν υφίσταται πια, αναφέρετέ το είτε σε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , είτε γράψτε το σα σχόλιο κι εμείς θα το φροντίσουμε... Από τον Επαγγελματικό Οδηγό εξαιρούνται όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούντια στη Καβάλα αλλά δεν έχουν έδρα ή υποκατάστημα εδώ. Η βασική καταχώρηση (που περιέχουν όλα τα στοιχεία για εύρεση και επικοινωνία) είναι και θα παραμείνει πάντα δωρεάν, διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον προβεβλημένες καταχωρήσεις και εξειδικευμένα στοιχεία (Αναλυτική περιγραφή, συντεταγμένες στο χάρτη κλπ) αλλά πάντα με πολύ χαμηλό αντίτιμο*...  

ekdiloseisΤο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων λειτουργεί σαν ένας συγκεντρωτικός πίνακας ανακοινώσεων του τι συμβαίνει στην Καβάλα κάθε μέρα. Πηγές μας γι αυτό είναι οι εφημερίδες, το διαδίκτυο, οι προσωπική μας αντίληψη (αφίσες στο δρόμο, ραδιόφωνα κλπ), και emails από κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να προσθέσει την δική του εκδήλωση. Tα μέλη του site μπορούν να καταχωρούν στο ημερολόγιο εκδηλώσειςχωρίς την δική μας παρέμβαση (με μόνη επισήμανση οτι δημοσιεύονται ΟΧΙ αμέσως, αλλά μετά απο έναν τυπικό έλεγχο)...

Στο ημερολόγιο εκδηλώσεων

  • καταχωρούνται εκδηλώσεις συγκεκριμένες (μοναδικές ή επαναλαμβανόμενες)
  • καταχωρούνται εκδηλώσεις πάσης φύσεως, όπως π.χ. εκδηλώσεις μουσικής, λόγου, τέχνης και πολιτισμού, θέατρα κλπ ΕΚΤΟΣ από κομματικές εκδηλώσεις-συναντήσεις-παρουσιάσεις, από τα ίδια τα κόμματα ή από ανθρώπους που τα αντιπροσωπεύουν (π.χ. μπορεί να παρουσιαστεί ή βιβλιοπαρουσίαση του τάδε βουλευτή αλλά όχι η προεκλογική του ομιλία)
  • δεν καταχωρούνται διαφημιστικά (τύπου "ωραίο μαγαζί και κάνουμε και συχνά εκδηλώσεις!")
  • και όλες οι καταχωρήσεις είναι και θα είναι πάντοτε δωρεάν, και δεν υπάρχει κανενός είδους αντίτιμο ή υποχρέωση...

Διαφημίσεις...

Το kavalacity.net έγινε για να καλύψει μια ανάγκη προσωπική. Είναι αυτό που θα θέλαμε να υπάρχει και δεν το βρίσκαμε. Τόσο από απόψη Επαγγελματικού Οδηγού, όσο και από άποψη Εκδηλώσεων.

Αλλά επιπλέον τούτων...

infoΚάποια στιγμή και εμείς οι ίδιοι αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να μην υπάρχει ένα portal που να ενημερώνει τον (Έλληνα ή ξένο) τουρίστα αλλά και τον Καβαλιώτη για όλα τα αξιοθέατα, παραλίες, κτίρια και ό,τι άλλο αξίζει να επισκεφτεί στην πανέμορφη πόλη μας αλλά και στη γύρω περιοχή. Με σωστές περιγραφές, με λόγο απλό και καθημερινό, με φιλικές κατευθυντήριες οδηγίες. Και με μεράκι και πολύ κόπο, αναζητήσαμε, ρωτήσαμε, φωτογραφίσαμε και καταγράψαμε (ε.. και "δανειστήκαμε") ό,τι πληροφορία θεωρήσαμε πως θα ήταν χρήσιμη.

Όλο αυτό, δεν έγινε με σκοπό να κερδίσουμε χρήματα, κι όπως καταλάβατε, αντισταθήκαμε σθεναρά στα εύκολα λεφτά των υποψηφίων πολιτικών κατα την διάρκεια των εκλογών.

Επιπλέον,

  • έχοντας συναίσθηση της οικονομικής κρίσης,
  • έχοντας την επιθυμία να συνεισφέρουμε στον συμπολίτη μας...
  • και έχοντας γνώση του κυβερνοχώρου και της εκμετάλλευσης, που θύματά της πέφτουν άνθρωποι που δεν τον γνωρίζουν καλά, θεωρούμε πως η διαφήμιση που στηρίζεται στον αριθμό εμφανίσεων δεν είναι πάντοτε ανταποδοτική προς τα λεφτά που πληρώνει κάποιος. Για να το πούμε "έξω από τα δόντια", τις περισσότερες φορές δεν αξίζουν τα χρήματα που κάποιος δίνει... ακόμα κι αν αυτά πάνε στη δική μας τσέπη!

οι διαφημίσεις που βλέπετε στο site είναι όλες ανταποδοτικές κι επιλεκτικές, ή δικές μας. Αν στο μέλλον κρίνουμε ότι η επισκεψιμότητα και το κύρος του kavalacity είναι σε τέτοια επίπεδα ώστε να αξίζει ο κόπος ή ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα μας τότε και μόνο τότε θα σκεφτούμε για κάποιο χρηματικό αντίτιμο για τα προβαλλόμενα banner*.

* Σε κάθε περιπτώση που θα αποφασίσουμε να χρεώνουμε τις εν λόγω υπηρεσίες μας, θα υπάρξει ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα. Μέχρι τότε το  kavalacity δεν παίρνει λεφτά από κανέναν διατηρώντας και το αυτονόητο δικαίωμα του να αρνηθεί προβολή...

Με βασική μας αρχή πως "η πληροφορία πρέπει να διανέμεται δωρεάν", σας υποσχόμαστε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουμε το kavalacity ποιοτικά ψηλά και, επειδή κανείς δεν είναι παντοδύναμος, κάθε πληροφορία όσον αφορά τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις και επαγγελματικό οδηγό κλπ. είναι ευπρόσδεκτη.

Share

2009©Kavalacity.net