Εκτύπωση

Διαδρομές

Δημοσίευση στη κατηγορία Πολιτισμός

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

diadromesΟ σύλλογος Διαδρομές αποτελεί μια προσπάθεια ορισμένων πολιτών της Καβάλας, να δημιουργήσουν ένα φορέα διερεύνησης και προβολής του πολύπλοκου και ταχέως μεταβαλλόμενου σύγχρονου Πολιτισμού. Να ανακαλύψουν, να αναδείξουν, και να προτείνουν στους συμπολίτες τους, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά έργα, δημιουργούς και πολιτιστικές πτυχές του καιρού μας.

Στις Διαδρομές, άνθρωποι με χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας, με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, με εμπειρία και βαθιά γνώση του πολιτισμού, συνυπάρχουν και συνεργάζονται με νεώτερους, που ενδιαφέρονται για τα νέα μέσα και τις σύγχρονες μορφές έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο στόχος, αλλά και η πρόκληση, είναι να συνδυάσουν διαφορετικές απόψεις και τάσεις, ώστε να καταφέρουν να παρουσιάσουμε στα μέλη του συλλόγου και στο κοινό της Καβάλας (κι όχι μόνο), μια σφαιρική εικόνα του "θαυμάσιου καινούργιου κόσμου" που ζούμε.

Ο ρόλος και η σημασία του διαδικτύου, ενός από τα σημαντικότερα στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού, αναφαίνεται ολοένα και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Ένας, λοιπόν, τομέας διερεύνησης των Διαδρομών θα είναι κι αυτός. Η ιστοσελίδα τους θα χρησιμεύσει ως μέσο έκφρασης και κοινοποίησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και ως τρόπος ενεργούς συμμετοχής στα δρώμενα. Μέσω του διαδικτύου, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, θα μπορούν να μεταδίδονται ζωντανά, να μαγνητοσκοπούνται, να διατίθενται ελεύθερα και να αποτελούν έναυσμα για διάλογο μέσω του blog του συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι η δράση των Διαδρομών ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της Καβάλας, και προσεγγίζει κατοίκους ευρύτερων περιοχών, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν ενεργά, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση τους.

Άνθρωποι με γνώσεις, όρεξη, και μεράκι, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αφετηρία, έτοιμοι για τα πρώτα βήματα, όμορφων και συναρπαστικών, διαδρομών. Κάτοικοι εκτός Καβάλας, μπορούν, εάν το επιθυμούν, να εγγράφονται στο σύλλογο ως αντεπιστέλλοντα μέλη. Με την εγγραφή τους θα διατηρούν το δικαίωμα, αλλά, εφ’ όσον η απόσταση είναι καθοριστική, όχι την υποχρέωση της συμμετοχής τους στις Γενικές Συνελεύσεις.

Πηγή: www.diadromes.net

Share

2009©Kavalacity.net