Εκτύπωση

σαμπί ή σανπί

Συγγραφέας: Χρήστος Γαλατσίδας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Χρήστος Γαλατσίδας γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)

xronografima

 Στις εκλογές που έρχονται, οι κύριοι "Ελλαδοφάγοι" διαβεβαιώνουν ότι με εντολή "βενιζελοσαμαράδων" δεν θα βγει η αριστερά να κυβερνήσει κι έτσι θα συνεχιστεί το γλέντι των δωρεών και τα "σάμπα" από τους κουμπάρους στους κουμπάρους, καναλάρχες και μη, στους μανιακούς αρπαχτομανείς και στους υψιπετείς ασθενούντες της συγκυβέρνησης.

 Επίσης με εντολή "βενιζελοσαμαράδων" θα έχουμε την ευχάριστη έκπληξη να πάρει μέρος μαζί τους, ο έγκυρος προφήτης Γεώργιος Καρατζαφέρης, ο προφήτης που πρώτος προφήτεψε με τρομερή ακρίβεια το έτος, την ημέρα και την ώρα που .....γεννήθηκε.

Προφήτεψε κι άλλα που είχανε διαδραματιστεί στην προσωπική του ζωή, με άριστη επιτυχία. Ε, με τα ....κακόφημα δεν τα πήγε και τόσο καλά.... αλλά πού νάξαιρε τί θα πεί να σε περιτριγυρίζουν τύποι αντάξιοι της ξακουστής Τρούμπας... που μετακόμισαν στην Συγγρού, τύποι που δεν έχουν ιδέα από οράματα προφητικά..... Πάντως μέσω αυτών των οραμάτων, θα προφητέψει πότε ......πήγε στην ...Στάνη. Θα βοηθήσει έτσι και στο να επαληθευτεί το ρηθέν "αργά ή γρήγορα όλα τα ζωντανά της συγκυβέρνησης θα πάνε στο μαντρί τους, όπου και θα κοιτιάσουν".

Και οι Έλληνες;

Αυτοί ψάχνουν....ψάχνουν.... και... να! Βρίσκουν κατά πού υπάρχει η αγαπητή τους δυστυχία... η λαχταριστή τους δυστυχία! Έχουν τρόπους ευφυείς, να την ανακαλύψουν. Και ταλέντο. Έχουν και βοηθητικούς φάρους γι αυτόν τον λόγο, τους βενιζελοσαμαράδες, καλή τους ώρα..... Αλλά, ώρα θα είναι, πια.... Κοντοζυγώνει το υπεραστικό........

Τα πολιτισμένα κράτη που δεν έχουν τέτοιες φωλιές περίεργων κυβερνητικών ερπετών, δημιουργούν ανθρώπους που δ ε ν ν τ ρ έ π ο ν τ α ι την ευτυχία. Την χαίρονται μάλλον, γνωρίζοντας προπαντός την πνευματική ηδονή. Και την ευχαρίστηση της πρόσκαιρης, γνωρίζουν... Πρόσκαιρης σαν την ζωή. Πώς συμπεριφέρονται προς τα παιδιά τους, επιδιώκοντας να τα αναθρέψουν για να αποκτήσουν πνευματικό επίπεδο, δηλαδή πολιτιστική οντότητα;

Πάντως, όχι κλείνοντας σχολεία. Ούτε πιέζοντας τους ενήλικες, αφού δυστυχίσουν για μακρό χρονικό διάστημα, να πεθάνουν ψεύτικα......... γιατί ουσιαστικά, τους έχουν θανατώσει από καιρό. Γενική ευτυχία προς όλους, δεν υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει το προνόμιο της γενικής δ υ σ τ υ χ ί α ς προς όλους, εκτός μερικών εξαιρέσεων. Αυτά είναι υποχρεωμένη να τα ρυθμίζει η Πατρίδα σαν μητέρα, ή σαν μητέρα της μητέρας....

Και λέγοντας αυτό, θυμήθηκα μια πολύ ηλικιωμένη κυρία- γιαγιά θα την λέγαμε- Σουηδέζα και το εγγονάκι της. Σε ημερήσια εκδρομή από Νάξο προς Σαντορίνη, με ένα καϊκι εκδρομικό, η κυρία Άννα -αυτό ήταν το όνομα της- είχε στην αγκαλιά το εγγονάκι της, ένα κοριτσάκι και η μητέρα -κόρη της κυρίας Άννας-, με τον σύζυγο και το άλλο τους παιδί πηγαινοέρχονταν χαρούμενοι και απολάμβαναν το ταξίδι. Καθόμασταν πλάϊ στην κυρία Άννα και πρόσεξα ότι δεν κρατούσε απλώς αγκαλιά το εγγονάκι της, αλλά είχε σε όλο το μήκος του στήθους της να εφάπτεται το στήθος του παιδιού. Της έκανα κάποιες γενικές ερωτήσεις στα Εγγλέζικα τα οποία γνώριζε κι εκείνη κι ύστερα με ένα αναψυκτικό να μας φέρνει πιο κοντά, ρώτησα για το παιδί. ....."Είναι κωφάλαλο" μου απάντησε και στην απορία μου για την κατάστηθη επαφή, μου εξήγησε: " Από μένα, με την ομιλία μου, ακόμη και με κάποιους μονόλογους που κάνω, παίρνει μηνύματα και αυτό το ευχαριστεί πολύ..... Ειδικά τα ευχάριστα, ή με γέλιο μηνύματα......".

Με την κυρία Άννα είχαμε αλληλογραφία από τότε και διαπίστωσα ότι οι εμπειρίες της, τουλάχιστον από ταξίδια στην Ελλάδα ήτανε τόσες, που οι καημένες οι Ελληνίδες θα έπρεπε να ζήσουν πάνω από διακόσια χρόνια για να τις αποχτήσουν.......... Η κυρία Άννα από την Σουηδία δεν είναι εξαίρεση.... Είναι σε πολλούς πολιτισμένους λαούς, κανόνας.... Γιατί "πολιτισμένους"; Γιατί τους θέλουν πολιτισμένους και το φροντίζουν αυτό, οι Πατρίδες τους.

Εδώ; Εδώ..... ο αυταρχισμός, η βία, η αγραμματωσύνη, η έλλειψη εμπειριών... είναι τα αγαπημένα επιδόρπια της εξουσίας... Και έχουν κατάληξη το στρέψιμο του ενός κατά του άλλου...... σε άτομα, επαγγέλματα, κοινωνικές ομάδες..... εργαζόμενους... χωριό εναντίον χωριού...., μοχθούντες όλοι για το ψωμί τους... για την παιδεία... για την ελευθερία... Έτσι μπορούν και επιβάλλονται.

Κατά το 1965, ψηφίστηκε στην Σουηδία νόμος, που αφαιρούσε το δίπλωμα εκπαιδευτικού που θα εκδήλωνε βία πάνω σε μαθητή.

Στην Ελληνική επαρχία τότε - όχι στην Αθήνα, είναι αλήθεια- είχανε ξυλοπανήγυρη καθημερινά: έπρεπε να συνηθίσουν τα παιδιά στην υπακοή και στο "ησυχία έχομεν" της χούντας, που προετοίμαζαν ...... Αρκετοί εκπαιδευτικοί όμως, αρνούνταν να εφαρμόσουν το αντιπαιδαγωγικό αυτό σύστημα.

Το παράδειγμα της κυρίας Άννας με το εγγονάκι της αποτελεί ο ρ ό σ η μ ο...... για το πώς πρέπει να φέρεται μια Πατρίδα που κυβερνιέται σωστά από αξιοπρεπείς ανθρώπους πάνω απ΄όλα, μπροστάρηδες -αντίθετα μ΄αυτούς που έχουμε.

Αξιοπρεπείς λοιπόν, αγχίνοες, με αγάπη προς τον λαό και σεβασμό στην εθνική περιουσία, ισάξια με τα εθνικά πρωτοποριακά ιδανικά.

Στους ψεύτες του καρνάβαλου, όλα αυτά προκαλούν γέλιο....., προκαλώντας και οι ίδιοι το γέλιο.... με τα μπαλώματα τους, όχι των ρούχων, αλλά του μυαλού ... που δεν μπορεί να σταθεί ούτε σαν μπαλωμένο εσώρουχο στα μανταλάκια του σκοινιού...... και του ...παλουκιού.

Κάποτε μας εκπαίδευαν να υπακούμε, προετοιμάζοντας την χούντα... ακόμη και για την σημερινή που προέβλεπαν....... Σήμερα μας εκπαιδεύουν να υπομείνουμε την χειρότερη, που προετοιμάζουν....... Και μέχρι ενός σημείου, το καταφέρνουν. Αυτό σημαίνει το εκλογικό 22%. Οι υπόλοιποι -δηλαδή όσοι αντιστέκονται θετικά και προσβλέπουν σε δημιουργικό μέλλον- είναι ικανοί να τους καταντήσουν αυτούς τους κυβερνώτες, σαν το σ α μ π ι ή σ α ν π ι , το γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου που αχρηστεύτηκε και που αντικαθιστούσε δύο σίγμα (σσ), όπως θα λέγαμε: "τα θαλασσώσατε". Το σαμπί ή σανπί στις μέρες μας, είναι σε χρήση, μόνο ως το αριθμητικό σύμβολο: ") = 900.

Τόσα και τα ξεπουλήματα σας κύριοι, με ανυπολόγιστες ζημιές για την χώρα. Και πόσες φορές πρέπει να της τα πληρώσετε, για να ξεχρεωθείτε; ......Σ α μ π ι ή Σ α ν π ι φορές .....

30-8-2014

galatsidas

 

Share

2009©Kavalacity.net