Εκτύπωση

Επάγγελμα: καθαρίστρια

Συγγραφέας: Σουλτάνα Γαλατσίδα.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Σουλτάνα Γαλατσίδα γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
katharistria

--Τί επάγγελμα κάνετε, κυρία μου;

--Είμαι καθαρίστρια.

--Και διαννοείστε εσείς, μια καθαρίστρια, να αντιδράτε σε εντολές κρατικές; Τολμάτε εσείς, μια καθαρίστρια, να διαμαρτύρεστε μέρα -νύχτα, στον δρόμο, στην είσοδο ολόκληρου Υπουργείου Οικονομικών του κράτους; Αντέχετε εσείς, μια καθαρίστρια, να σας χτυπάνε οι αστυνομικοί και να επιμένετε, χωρίς να φοβάστε; Μα τί άνθρωπος είστε τέλος πάντων, εσείς μια καθαρίστρια;

Πώς γίνεται εσείς, που η σκούπα, το φαράσι και το σφουγγαρόπανο είναι οι καθημερινές σας έγννοιες, να υψώνετε το χέρι γροθιά και να αμφισβητείτε το κράτος;

--Εγώ κύριε, είμαι η Φωτεινή, η καθαρίστρια! Εγώ κύριε, έμαθα να πολεμάω ότι είναι βρώμικο, για να κερδίζει το καθαρό, το ξεκάθαρο, το ξέξασπρο κι απ΄τον ήλιο ξεξασπρότερο κι όχι το μαύρο, το ύποπτο, το επικίνδυνο. Αυτό μου έμαθε η δουλειά που κάνω τριάντα χρόνια. Και τώρα που η μέση μου λυγάει κάθε μέρα όλο και πιο πολύ από την κούραση, τώρα που τα χέρια μου σκλήρυναν και πονάνε σαν να τα σπάζουν, κάθε νύχτα, τώρα που τα μάτια μου μίκρυναν από το έντονο ψάξιμο της βρωμιάς και θολώνουν εύκολα όταν κοιτάνε το φως..........., τώρα δεν μπορώ να μην υψώσω την γροθιά μου απέναντι στην λουστραρισμένη σου "έννομη" μούρη. Δεν μπορώ να μην σου φωνάξω ότι απαιτώ να ζήσω, όχι κάνοντας άλλη λιγότερο κουραστική και .....ξεπεσμένη δουλειά, αλλά κάνοντας αυτό που μου σακάτεψε το σώμα και μου δυνάμωσε τον νου.

Εγώ είμαι η Φωτεινή η καθαρίστρια και αργά, ή γρήγορα, θα την παστρέψω την βρωμιά από τα χιλιοπατημένα και καυσαεριοφαγωμένα σκαλιά του Υπουργείου της πατρίδας μου. Περίμενε και θα δεις!

Εγώ και τα πληρώνω και τα καθαρίζω αυτά τα σκαλιά, αυτούς τους διαδρόμους, αυτά τα γραφεία, για να τα πατάς εσύ με τα λουστραρισμένα σου παπούτσια ....... Για να μου κουνάς το δάχτυλο μπροστά στο ιδρωμένο λερωμένο μου πρόσωπο, απειλητικά.

Περίμενε και θα δεις, κύριε! Όσο σκληρή και να γίνεται η ζωή συνήθως, έρχεται στιγμή, που δεν μπορεί παρά να κάνει πίσω, όταν το άδικο ξεφεύγει από τα ......όρια του.

Και σήμερα έχει ξεφύγει το άδικο από τα όρια του, κύριε, εφ όσον ζητάει να δολοφονήσει τα παιδιά μου.

24-6-2014

Σουλτάνα Γαλατσίδα Τριανταφυλλίδου

 

 

Share

2009©Kavalacity.net