Εκτύπωση

Σπουδή πολιτικής οικονομίας σε φανταστική Ανωτέρα Σχολή

Συγγραφέας: Σουλτάνα Γαλατσίδα.... Δημοσίευση στη κατηγορία Η Σουλτάνα Γαλατσίδα γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 4.50 από τα 5 αστέρια)

1358527743823Ξημέρωσε... στα μετώπισθεν της αίθουσας.... Συνωστισμός, χαμηλοί ήχοι... γελάκια γουργουριστά... Στα μεγάλα ολάνοιχτα παράθυρα κρεμασμένη η λιακάδα του Γενάρη και οι αλκυόνες στον κήπο, αναπαράγοντας ένα τόσο δα όνειρο, μια σταλιά ανάσα σπρώχνουν και σπρώχνουν τον κύκλο της ιστορίας τους, ν΄ανοίξει, να καλύψει, να συμπεριλάβει και το σημερινό φως...

Είναι μεγάλο αυτό το Εκπαιδευτικό 'Ιδρυμα. Διατηρείται μεταξύ των πρώτων, πολλά χρόνια, τώρα. Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια του... κράτους. Έφτασε μακριά... στην άλλη μεριά της γης, για να θαυμάζουν οι εκεί ζώντες, για να πασχίζουν να φτιάξουν κι εκείνοι... ίδρυμα τοιούτου μεγέθους...

Εδώ -που λέτε- διδάσκεται πολιτική- οικονομική- κοινωνική- ψυχοσωματική διαχείριση των μαζών. Αυτών -ντε- των πολλών ανώνυμων ανθρώπινων όντων, που εξακολουθούν να γεννιούνται και να επιθυμούν (!) να ζουν... όλο και καλύτερα.

Σήμερα, τα μαθήματα είναι τρία, οι διδάσκοντες δύο και οι διδασκόμενοι δύο και τρεις και πέντε και χίλιοι εκατόν πέντε...

Α) Το μάθημα του μέτρου προληπτικής ιατρικής, αναπτύσσεται από τον δάσκαλο ονόματι Ε.Β., ο οποίος ανεβαίνοντας στην έδρα, ανοίγει το στόμα του και ομιλεί, ως ακολούθως: "Στην αρχή, την σκέψης μας, την ιδέα, την πρόταση μας την... μετουσιώνουμε σε μια μεγάλη σιδερένια μπάλα και την πετάμε -όπως οι αρχαίοι Έλληνες την έριχναν στα αγωνίσματα τους- στην ατμόσφαιρα ως δέος, ως πέλεκυν πάνω από στημένους σβέρκους.... Π.χ. 25 ευρώ κοστίζει ένα εισιτήριο. Μόνον όταν το έχει κάποιος δύναται να εισέλθει... και να δεχθεί τα ευεργετήματα... Εκείνος που δεν το έχει... , να πάει να... !! Ωστόσο, ύστερα από την εμπέδωση της ιδέας μας εντός του παραζαλισμένου νου των μαζών... , συσκεπτόμεθα εκ νέου και πετάμε την σφύραν -ως οι αρχαίοι Έλληνες- εις αυτές τις μάζες. ΄Ητοι: διανύοντας μίαν χαοτικήν διαδρομήν από τα 25 ευρώ έως τα 0,5 λεπτά του ευρώ, δημιουργούμε -ούτως ειπείν- το θεόπνευστο μέτρο της προληπτικής ιατρικής! Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει, πως ο επιμένων καπνιστής θα καταβάλει αγογγύστως το 5ντάλεπτον... θα διαγράψει ως εκ θαύματος το 25ευρο, θα εισθανθεί ανακούφισιν και ευγνωμοσύνην έναντι ημών!

Β) Το μάθημα της τιμωρίας, στην περίπτωση απόδρασης τινός εκ των απομονωμένων ταραξιών, ο οποίος ξέφυγε της μάζας και προήχθη -τρομάρα του- εις αρχηγόν επικίνδυνον διά τας μάζας, το ανέλαβε υπό την μεγαλοφυίαν του ο δάσκαλος Α.Σ., ο οποίος ανοίγων το στόμα του ομιλεί ως ακολούθως: " Εδώ διαμορφώνομεν την ιδέα μας ώστε να ριφθεί ως ακόντιο -ως οι αρχαίοι Έλληνες- ίσια καταπάνω στα "ανοιχτά βλέματα" των θεατών... !! Ο χάριν του φιλανθρώπου συστήματος μας, αδειούχος -προς τέρψιν ψηγμάτων ελευθερίας- δεν επανέρχεται δήθεν εις την τρύπαν του, οπότε καθίσταται άκρως επικίνδυνος γενικώς. Κι έτσι, ημείς απασχολούμε τις μάζες με τον κίνδυνον αυτόν, όστις δύναται να διαταράξει την ομαλήν μαζικοποίησιν των, μελετώντας ταυτοχρόνως νέα σκληρυντικά τερτίπια απομείωσης των δικαιωμάτων των. Ο αποδράσας κάποια... πολιτική στιγμή, θα συλληφθεί, ενώ οι μάζες θα έχουν περάσει ακινδύνως εις την επόμενη φάση, έτοιμοι να δεχθούν το επόμενο μέτρο της επόμενης τρομερής ημών ιδέας!

Γ) Το μάθημα της διοργάνωσης εθνικής εορτής, επ΄ευκαιρία ανάληψης από ανάδελφον συνοδοιπόρον της εξουσίας, υψίστης τιμής -τάχα μου... τάχα μου- μεγίστης αξίας -τάχα μου... τάχα μου- ανυπερβλήτου λάμψεως... κλπ... κλπ... , διδάσκεται από αμφοτέρους τους ως άνω διδάσκαλους Ε.Β και Α.Σ., ως ακολούθως:

Ο διδάσκαλος Ε.Β εκφέρει τα ακόλουθα: " Σήμερον, αγαπητά μου παιδιά- έχομεν την τιμήν να απολαύσομεν την ανάληψην προεδρικών προνομίων!! Η πατρίς βογγά... Η πατρίς με σημάδια μελανά απ΄άκρου εις άκρον... Η πατρίς ανήμπορη και ασθμαίνουσα, αίροντας τον σταυρόν αυτόν που της επεφύλαξε... η μοίρα της, θα αναλάβει να οδηγήσει... το άρμα εις το πέρας των εκδηλώσεων!!. Οι μάζες θα ακινητοποιηθούν εις την θέαν του άρματος, μη δυνάμεναι αντιδράσεως τινός, διότι θα έχουν ήδη υποστεί εγκεφαλικώς τοιαύτην θολούραν έως μαστούραν... !!".

Ο διδάσκαλος Α.Σ. παίρνοντας την σκυτάλην, εκφέρει τα παρακάτω σοφά διδασκαλικά λόγια: " Πρόεδρος γαρ, ΕΓΩ ο άξιος της Πατρίδας... Ο δάσκαλος όλων υμών... σας αποδεικνύω την σήμερον ημέραν, ότι με επιμονήν και υπομονήν, με οσφυοκαμψίαν και ταρίχευσιν συναισθημάτων, με θρασείαν επίδειξιν δυνάμεως, με πνεύμονες γερούς απρόσβλητους από βλαβερές συνήθειες... και γλώσσαν κοπτερήν, ικανήν να σφαγιάσει εχθρούς και φίλους... , ημπορούμε να διαλύσουμε τα νέφη διαμέσου των μαζών και να καταστήσουμε αυτές τις μάζες, προεκτάσεις των ιδεών μας. Έτσι προχωρούν οι άξιοι τοιαύτων τιμών... , τοιούτου μεγαλείου. Και όποιος ήθελε αντισταθεί στην λαίλαπα της ιστορίας μας, ας πάει να... πηδήξει από τον εξώστην του, ή ας βυθιστεί εις ποταμόν τινά, ή εις την θάλασσαν, ή ας ανατιναχθεί με φιάλην υγραερίου, ή ας πυροβολήσει ευατόν, με όπλον νόμιμον ή άνομον, ή ας μετατραπεί εις εγκαυματία έως θανάτου, ή ας καταπνιγεί- τέλος πάντων- από τους ρύπους οι οποίοι αιωρούνται ποικιλοτρόπως άνωθεν της κεφαλής του!! Ημείς πάντως, θα είμεθα εις τους αιώνας, με αρωγόν την πανεπιστημιακήν μας παιδείαν, ΚΟΛΩΝΑΙ ΦΩΤΟΣ, διαλύουσαι το σκότος και τα νέφη, καθιστώντας τας μάζας έρμαια των απολήξεων μας!! Ζήτω, Ζήτω ο πρόεδρος!!... Ζήτω η προεδρεία... το προεδριλίκι... το αντριλίκι... το νταβατζιλίκι... το αλητηλίκι... το καλαμπαλίκι... το χαμαλίκι... !! Ζήτω η μαζικότητα της μαζικοποίησης των μαζών!! Ζήτω το αχτύπητο αυτό Πνευματικό ίδρυμα του οποίου ημείς και... υσείς, είμεθα υπό την σκέπην του!!!!!!!!!!!

... Στα μεγάλα ανοιχτά παράθυρα, κρεμασμένη η λιακάδα του Γενάρη και οι αλκυόνες στον κήπο αναπαράγοντας ένα τόσο δα όνειρο, μια σταλιά ανάσα, σπρώχνουν και σπρώχνουν τον κύκλο της ιστορίας τους ν΄ ανοίξει, να καλύψει, να συμπεριλάβει και το σημερινό φως...

8-1-2014

Σουλτάνα Γαλατσίδα Τριανταφυλλίδου

Share

2009©Kavalacity.net