Εκτύπωση

Απεργία πείνας στην Καβάλα

Συγγραφέας: SotirisKavala83.... Δημοσίευση στη κατηγορία Videoστιγμές

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
Δεν ξέρω ειλικρινά τι έχει γραφτεί σε εφημερίδες και γενικότερα στα ΜΜΕ....αλλά ουδέποτε αποχώρησαν ούτε τα παράτησαν.
Και επειδή είμαστε από χθες το απόγευμα εκεί πέρα οφείλω να μεταφέρω τα όσα μας είπαν.

Ο κύριος Λάζαρος, 60 ετών, και η κυρία Φρειδερίκη, 50 ετών(δημότες Καβάλας) αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας από χθες(11 Μαρτίου) αφού και οι δύο είναι εδώ και χρόνια άνεργοι και κανείς δεν τους δίνει σημασία(μακάρι να ήταν και οι μόνοι). Απευθύνθηκαν παντού σύμφωνα με τους ίδιους. Χρωστούν 8 ενοίκια και ο σπιτονοικοκύρης τους έκοψε τη θέρμανση και τους ζητά να αποχωρήσουν ενώ τους απειλεί ότι θα πετάξει όλα τους τα υπάρχοντα στον δρόμο.

Χθες λοιπόν έστησαν μια σκηνή στην κεντρική πλατεία και πήραν μαζί τους 2 κουβέρτες...κάποια ρούχα...νερά...και τα φάρμακα που χρειάζεται ο κ. Λάζαρος αφού πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη! Λίγο μετά τις 12 με εισαγγελικό ένταλμα η αστυνομία τους οδήγησε στον αστυνομικό τμήμα λέγοντάς τους ότι πρέπει να τους ακολουθήσουν ώστε να έχουν μια συνάντηση με τον εισαγγελέα για να τους βρει κάποιο κατάλυμα. Μόλις όμως μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο τους είπα ότι κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου. Τούς πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες. Μετά από κάποια ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε...δόθηκε εντολή στη Δημοτική αστυνομία να κατασχέσει την σκηνή τους από την πλατεία και σύμφωνα με το ζευγάρι πήραν και τα 2 μπουκάλια με νερό που είχαν!!!! Ισχυρίζονται πως όλο αυτό έγινε με σκοπό να εξαφανιστεί η σκηνή αλλά και για εκφοβισμό!

Όμως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και χωρίς σκηνή...έτσι λοιπόν επέστρεψαν από το αστυνομικό τμήμα και συνεχίζουν την απεργία πείνας μέχρι και τώρα.

Να τονίσω πως ΚΑΝΕΝΑΣ από τη διοίκηση ή το προσωπικό της πρόνοιας του Δήμου Καβάλας(ενώ είναι ενημερωμένοι από χθες το απόγευμα) δεν τους έχει επισκεφτεί ακόμα και μέχρι τώρα! Όπως και επίσης και κανείς από την εκκλησία δεν τους έχει επισκεφτεί για να ενημερωθεί τι συμβαίνει! Προς τιμήν τους 2 εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τους επισκέφτηκαν στις 2 τα μεσάνυχτα για ιατρική παρακολούθηση αλλά και ότι άλλο χρειάζονται κάτι που έγινε και σήμερα το πρωί αλλά και το απόγευμα!

Δε θα αναφερθώ σε πολιτικά ή μη πρόσωπα που τους επισκέφτηκαν γιατί ο στόχος μου δεν είναι αυτός αλλά και γιατί δε θέλω να δώσω πάτημα στους καλοθελητές αν και ήδη το έχουν πάρει από μόνοι τους. Θα μπορούσα ειλικρινά να γράψω πάρα πολλά αλλά τώρα δεν έχει ουσία και θέλω να σεβαστώ τον αγώνα τους.

Share

2009©Kavalacity.net