Εκτύπωση

«Μια βαλίτσα μουσική» στη Θεσσαλονίκη

Συγγραφέας: ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Καβάλας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

DSC 0405 Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλς που ερμηνεύουν η Μαριάννα Κεσσόγλου, ο Ναπολέων Κουκουζίκας και η μικρή Έλλη Κανάκη, παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας το Σάββατο 4 Αυγούστου στο θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για μία μοναδική βραδιά.

Σάββατο 4 Αυγούστου
Θέατρο Κήπου
30ες Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης

Το σκηνικό είναι ένα πάρκο, στο οποίο έχει καταλήξει μια τραγουδίστρια, που μόλις απολύθηκε από το θέατρο στο οποίο εργαζόταν για πολλά χρόνια. Η μοναδική της περιουσία είναι πλέον

μόνο μια βαλίτσα με αντικείμενα, παρτιτούρες, κοστούμια και αφίσες από παραστάσεις, στις οποίες είχε συμμετάσχει στο παρελθόν. Μέσα στην απόγνωση της, ανοίγει τη βαλίτσα της και ανακαλεί μνήμες που την ωθούν να ξανατραγουδίσει μόνη στο πάρκο και να αναβιώσει στιγμές από τα μιούζικαλς. Ένας μυστηριώδης ρακοσυλλέκτης τη βοηθάει να εξοικιωθεί με τη συνθήκη του πάρκου. Το φυσικό τοπίο του πάρκου γίνεται σιγά σιγά η νέα της σκηνή και συνειδητοποιεί ότι σε οποιαδήποτε συνθήκη κι αν βρίσκεται δε θα πάψει ποτέ να τραγουδάει. Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα γνωστά σε όλους τραγούδια σε συνθήκη αντίθετη από αυτή με την οποία είναι συνδεδεμένα στη συνείδηση του κόσμου (τη χλιδή του Broadway).

DSC 0649

Η 9χρονη Έλλη Κανάκη, που εμφανίζεται ως ανάμνηση της παιδικής ηλικίας της τραγουδίστριας, είναι η έκπληξη της παράστασης.

Οι ερμηνευτές, με σπουδές στην Ελλάδα και στη Βιέννη, δούλεψαν εντατικά με τον σκηνοθέτη-συνθέτη Θοδωρή Αμπαζή με στόχο να συνδυάσουν τεχνικές θεατρικού αυτοσχεδιασμού και αμερικάνικης παράδοσης μουσικού θεάτρου.

Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου δίδαξε την κινησιολογία της παράστασης με διάθεση μιας σύγχρονης ματιάς στις παραδοσιακές χορογραφίες του μιούζικαλ.

Η παράσταση αποπνέει ελπίδα για το αύριο, αφού προβάλλει την ευεργετική δύναμη της Τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής σε δύσκολες συνθήκες, αλλά και το μύνημα ότι η ανθρώπινη ψυχή και η ανάγκη της να εκφραστεί δεν περιορίζεται ούτε από οικονομικές κρίσεις, ούτε από μνημόνια.

«Μια βαλίτσα μουσική»

 • Ερμηνεύουν η Μαριάννα Κεσσόγλου, ο Ναπολέων Κουκουζίκας και η μικρή Έλλη Κανάκη, με 4 σολίστες μουσικούς να συνοδεύουν επί σκηνής.
 • Κρουστά : Κρίστοφερ Μπάκα
 • Πιάνο : Γιάννης Κανάκης
 • Κιθάρα : Γιώργος Καραθανάσης
 • Μπάσσο : Πάνος Καραθανάσης
 • Σκηνοθετική επιμέλεια : Θοδωρής Αμπαζής
 • Διασκευές τραγουδιών: Κρίστοφερ Μπάκα, Γιάννης Κανάκης
 • Επιμέλεια Σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
 • Σχεδιασμός Φώτων: Χρήστος Καρυάτης
 • Βοηθός Σκηνοθέτη: Γκλόρια Μισιριάν
 • Επιμέλεια κίνησης: Τζένη Αργυρίου
 • Βίντεο : Μάνος Μπατζόλης

«Μια βαλίτσα μουσική», με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ όπως : If I Were a Rich Man (Fiddler of the Roof), My favorite things (Sound of music), Aquarius (Hair), The man I love (Lady Be Good), Thank you 4 the Music (Mamma Mia), Sally's song (Nightmare before Christmas), Summertime (Porgy and Bess), Tomorrow (Anny), Supercalifragilisticexpialidocious, Chim Chimini (Mary Poppins), Nowhere man (Yellow submarine), I don't know how to love him (Jesus Christ Superstar), All that Jazz (Chicago), Cabaret, Money (Cabaret), Somewhere over the rainbow (The Wizard of Oz).

DSC 0665 Δήμος Θεσσαλονίκης, Αντιδημαρχία Πολιτισμού
Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, Θέατρο Κήπου, τηλέφωνο 2310 256775
Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.30
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Μια βαλίτσα μουσική
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (παιδικό, μαθητικό, ανέργων).

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Σύνδεσμοι

Facebook

Share

2009©Kavalacity.net