Εκτύπωση

8ο MTB Thassos CUP

Συγγραφέας: Κίτρινος Νίκος – Ρεΐζης Γιάννης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 3.67 από τα 5 αστέρια)
mtbΓια μια ακόμη φορά και συγκεκριμένα για 8η συνεχή χρονιά, η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο 28-29 Απριλίου, πάνω από 300 αθλητές ποδηλάτες από 7 χώρες στο καθιερωμένο πλέον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΑΣΟΥ.

Ένα αθλητικό γεγονός που η φήμη του έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και έχει εξαπλωθεί στα Βαλκάνια. Την φετινή χρονιά ο σημαντικός αυτός αγώνας, διοργανώνεται από την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑΣΟΥ και τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΘΑΣΟΥ και την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ.

Σημαντική είναι και η έκπτωση που προσφέρουν οι Ναυτιλιακές εταιρείες του νησιού, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των αθλητών από το νησί. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει «αγκαλιάσει» και στηρίζει ουσιαστικά όλη αυτή την προσπάθεια.

Αυτή η υποστήριξη μας έδωσε το κουράγιο να διοργανώσουμε έναν τρίτο αγώνα που προστέθηκε στους προηγούμενους δύο, πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 28/4 εκτός από τον καθιερωμένο πλέον «Γύρο Θάσου», δηλαδή την ‘κούρσα’ που γίνεται στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο περιμετρικά του νησιού, 92 περίπου χιλιομέτρων, θα διεξαχθεί και ένας ορεινός «γύρος» του νησιού με την ονομασία ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120 χιλιομέτρων (UCMT 120km), πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε διάρκεια ορεινό αγώνα ποδηλασίας που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. Έχει θετική υψομετρική διαφορά 3500μ. και κινείται περιμετρικά των ορεινών όγκων όλου του νησιού, με κατεύθυνση από τον Ποτό προς το Καζαβήτι, (με καταπληκτική θέα όλων των χωριών μέχρι εκεί), την κορυφή Τούμπα, κατηφορίζει προς Λιμένα, περνάει περιμετρικά της Παναγίας και της Ποταμιάς διασχίζει τον οικισμό των Κοινύρων, ανηφορίζει μέσα από τα βουνά προς στις Αστρίς και θα καταλήξει στην παραλία του Αγ. Αντωνίου στον Ποτό, προσφέροντας καταπληκτική θέα της ακτογραμμής του νησιού και μια ξεχωριστή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Την Κυριακή 29/4, θα δοθεί η εκκίνηση του παλαιότερου και περισσότερο δημοφιλή αγώνα, του MTB THASSOS CUP. Αγώνας ποδηλασίας 58 χιλιομέτρων στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Θεολόγου διασχίζοντας και το ομώνυμο ιστορικό χωριό. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι όπως και τα τελευταία χρόνια η παραλία του ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ στον ΠΟΤΟ.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής μιας και οι αγώνες είναι ανοιχτοί σε όλους (open). Άλλα δεδομένου της μεγάλης δυσκολίας των ορεινών διαδρομών τόσο των120 χιλιομέτρωνόσο και των58 χιλιομέτρων, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, πλήρης αγωνιστικός εξοπλισμός και πολλές σαμπρέλες. Για την κούρσα καλή φυσική κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ανανεωμένο ιστότοπο του αγώνα www.mtb-thassos.com, εκεί μπορείτε επίσης να δηλώνετε συμμετοχή για κάποιον από τους αγώνες ή εθελοντική συμμετοχή στην διοργάνωση του Ποδηλατικού Διημέρου. Ραντεβού λοιπόν για μια ακόμη χρονιά στην παραλία του Αγ. Αντωνίου.

Για την οργανωτική επιτροπή

Κίτρινος Νίκος – Ρεΐζης Γιάννης

Share

2009©Kavalacity.net