Εκτύπωση

Επίθεση αγνώστων (;) στην οδό Βύρωνος!

Συγγραφέας: proininews.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Τοπικά

Σας άρεσε το άρθρο?
(5 ψήφοι, μέση τιμή 3.40 από τα 5 αστέρια)

Από στόμα σε στόμα, γίνεται ευρύτερα γνωστό, αυτές τις ημέρες, σημαντικό και ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός, που έγινε στην Καβάλα, τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης.

Άγνωστοι εισέβαλαν σε ακίνητο, στην οδό Βύρωνος, που τελεί εδώ και χρόνια υπό κατάληψη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η ομάδα των αγνώστων που μπήκε στο σπίτι της κατάληψης στην προαναφερθείσα οδό, στον Άη Γιάννη, δημιούργησε επεισόδιο, χρησιμοποίησε κροτίδες, προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές.

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας των αναρχικών, όπου μάλιστα αναρτήθηκε φωτογραφία ενός προσώπου, κατοίκου Καβάλας, που εμφανίζεται να είναι ένας από τους δράστες. Όπως φαίνεται πρόκειται για ένα περιστατικό, που δημιουργεί ανησυχία στην αστυνομία, αν και επίσημα αυτή δεν ενημερώθηκε, ούτε έλαβε

κάποια σχετική καταγγελία.

Οι αναρχικοί υποστηρίζουν ότι η επίθεση που δέχτηκαν προέρχεται από εκπροσώπους της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν. Πάντως υιοθετούνται από τους αναρχικούς της Καβάλας. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μες στο σπίτι και κοιμόνταν δύο άτομα, τα οποία ξαφνιάστηκαν μεν, αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Οι αναρχικοί στην ιστοσελίδα, όπου ανέφεραν το γεγονός, ισχυρίζονται, ότι η επίθεση στο σπίτι συνοδεύτηκε με δύο αυτοσχέδιες χειροβομβίδες διασποράς, όπως εξηγούν κροτίδες με σιδερένιες μπίλιες.

Άλλοι λενε ότι απλώς επρόκειτο για δύο κροτίδες. Η καταγγελία των αναρχικών αναφέρει ότι οι δράστες έσπασαν την πόρτα, έκαναν ζημιές στην κουζίνα του σπιτιού και μετά από ελάχιστο χρόνο αποχώρησαν.

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας φοβάται αντίποινα κι εκδικητικές πράξεις. Παρακολουθεί διακριτικά την όλη υπόθεση, αξιολογώντας το γεγονός ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Ενδιαφέρον έχει και το ότι στην ιστοσελίδα των αναρχικών αναρτήθηκαν φωτογραφίες που εμφανίζουν έναν άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν την επίθεση, στο υπό κατάληψη σπίτι της οδού Βύρωνος.

Κάπου εκεί οι αναρχικοί που καταγγέλλουν το γεγονός, εμπλέκουν και τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, με τα οποία ουδέποτε είχαν καλές σχέσεις.

Το περίεργο και τραγελαφικό της υποθεσης είναι ότι οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν εμφανίζουν τον υποτιθέμενο δράστη από την τελετή του γάμου του. Γεγονός επίσης περίεργο.

Στην ιστοσελίδα της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμιά αντίδραση και κανένα απολύτως σχόλιο.

Share

2009©Kavalacity.net