Ελλάδα

Εκτύπωση

Φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία

Συγγραφέας: news247.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 3.00 από τα 5 αστέρια)

doctor285Τριακόσιοι γιατροί εκδήλωσαν την επιθυμία τους να μεταβούν στη Γερμανία και να εργαστούν εκεί, μέσα σε ένα μόνο απόγευμα.

Μέσα σε ένα μόνο απόγευμα 300 γιατροί Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στους εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Εργασίας να πάνε και να εργαστούν στη Γερμανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Οι εκπρόσωποι πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες συνεντεύξεις στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την ίδια ώρα που ήδη στη Γερμανία ζουν και εργάζονται ήδη 6.500 Έλληνες γιατροί.

Ανάλογο αριθμό σκοπεύει και σχεδιάζει να απορροφήσει το Βερολίνο.

Στα Δημόσια νοσοκομεία της Γερμανίας υπάρχουν θέσεις για μεγάλο αριθμό γιατρών, την ώρα που μόνο από την Αθήνα, το 2007 έφυγαν στο εξωτερικό προκειμένου να βρουν δουλειά 535 επιστήμονες, το 2012 ο αριθμός τους έφτασε τους 1.808, ενώ το Α' τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σημειώνεται ότι μια ακόμη αιτία για τη φυγή των γιατρών στο εξωτερικό, είναι και η μεγάλη αναμονή για την έναρξη ειδικότητας. Παράλληλα, οι ιατρικοί σύλλογοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των Δημοσίων νοσοκομείων καθώς η χώρα αδειάζει από νέους επιστήμονες.

Share
Εκτύπωση

Έκλεισε το ιστορικό βιβλιοπωλείο της Εστίας

Συγγραφέας: iefimerida.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

estiaTo Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας του ιστορικού βιβλιοπωλείου της Εστίας στην οδό Σόλωνος 60 στο κέντρο της Αθήνας.

Το βιβλιοπωλείο της Εστίας έχοντας ανοίξει από το 1885 λειτούργησε 128 συνεχόμενα έτη. Η μεταφορά του από την οδό Σταδίου στην οδό Σόλωνος, πριν από 21 χρόνια, ήταν η αιτία να μεταφερθούν πολλά βιβλιοπωλεία στον συγκεκριμένο δρόμο, και τελικά η περιοχή να γίνει αυτή με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία στην πρωτεύουσα.

Οι φιλόξενοι χώροι του ιστορικού αθηναϊκού βιβλιοπωλείου αποτέλεσαν στέκι συγγραφέων και βιβλιόφιλων πολιτικών και δημοσιογράφων όλα τα χρόνια και μέχρι σήμερα, παρά την ύπαρξη πλέον των υπερσύγχρονων λαμπερών βιβλιοπωλείων - πολυκαταστημάτων.

Από τους πιο ιστορικούς θαμώνες της Εστίας στη Σόλωνος υπήρξε

Share
Εκτύπωση

ΕΣΡ: Απαγόρευσε τα τηλε-ρεπορτάζ για φτωχούς!

Συγγραφέας: gr.news.yahoo.com.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

astegosΜια απίστευτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η ... μετάδοση εικόνων απο την τηλεόραση ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάστασης εξαθλίωσης και φτώχειας λόγω των Μνημονίων, εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης!

Το ερώτημα είναι αν θα πάψει να υπάρχει η φτώχεια και η εξαθλίωση επειδή δεν θα μεταδίδει τέτοιες εικόνες η τηλεόραση. Σε τελική ανάλυση υπάρχει και το διαδίκτυο για να ενημερώνονται οι Έλληνες.

Ας δούμε ολόκληρη την πρωτοφανή απόφαση:

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

Share
Εκτύπωση

Τριήμερο οργής

Συγγραφέας: zougla.gr.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

APERGIES-MESAΣε απεργιακό κλοιό εισήλθε η χώρα, την ώρα που οι κυβερνητικοί εταίροι επιχειρούν να περιορίσουν την εκδήλωση εσωκομματικών «αντάρτικων», εν όψει της κρισιμότερης ψηφοφορίας των τελευταίων δεκαετιών.

Την Κυριακή, η πολιτική ατζέντα ήταν πληρέστατη. Συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών Ομάδων, απανωτές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών, εκατέρωθεν ανακοινώσεις, με το βλέμμα πάντα στις κοινωνικές αντιδράσεις και το τριήμερο κινητοποιήσεων των εργαζομένων, συνδικάτων, ανέργων, συνταξιούχων, πολιτικών σωματείων.

Από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική Ομάδα, υποσχόμενος πως θα είναι οι τελευταίες περικοπές, αποσπώντας παράλληλα τη στήριξη των κυβερνητικών εταίρων, Ε. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, με τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ ωστόσο, να ξεκαθαρίζει ότι

Share
Εκτύπωση

Αφορολόγητη η ειδική παροχή μητρότητας του ΟΑΕΔ

Συγγραφέας: kavalacity.net.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ελλάδα

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

motherΜετά από παρότρυνση αναγνώστριας, δημοσιεύουμε για όλες τις ενδιαφερόμενες μητέρες οτι με την 278/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , που έγινε δεκτή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, η ειδική παροχή μητρότητας που χορηγείται απο τον ΟΑΕΔ απαλλάσεται από κάθε φόρο!

Όσες μητέρες λοιπόν λαμβάνουν αυτό το επίδομα πρέπει να να προσφύγουν σε διόρθωση της Φορολογικής τους Δήλωσης. Σύμφωνα πάντα με την αναγνώστρια, κάποιοι υπάλληλοι στη ΔΟΥ Καβάλας έκριναν το ως άνω επιδομα, εντελώς αβάσιμα και αυθαίρετα, ως φορολογητέο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν οικονομικά άσες δικαιούχους αφορά.

Ενδιαφερόμενη, που έλαβε απάντηση

Share

2009©Kavalacity.net