Εκτύπωση

ΕΥΡΩΤΑΞΙ ΑμΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βακιρτζή.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εν αρχή ήν ο λόγος

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 4.33 από τα 5 αστέρια)

Γράφει η συγγραφέας και δημοσιογράφος Χρυσούλα Βακιρτζή

taxiameaΕίμαι χαρούμενη, νιώθω ελεύθερη, ξένοιαστη καθώς μπήκε στη ζωή μου η ομάδα των οδηγών του Ευρωταξί ΑμΕΑ Καβάλας..

Νιώθω σαν να ανήκω κι εγώ σε τούτη την ομάδα οδηγών, τον Πέτρο, τον Κώστα, άλλοτε τον Νίκο, που όταν και όποτε τους το ζητήσω σπεύδουν με υπευθυνότητα, ευαισθησία και με όλες τις αντένες της προσοχής τους να με βοηθήσουν στις εξόδους μου.

Τι να με βοηθήσουν δηλαδή μόνο, αφού καταλήγουμε σε σκανδαλιές, σ’ ολόκληρες περιπέτειες επιστημονικής και οδοιπορικής φαντασίας –αφού όταν πραγματοποιεί έξοδο η Χρυσούλα πρέπει κανείς  να είναι έτοιμος για όλα;!

Απλώς, με ένα τηλεφώνημα όλα αυτά… Χωρίς πια ν’ ακούω το γνωστό «ποιος θα σε πάει; Πώς θα πας εσύ; Εδώ εμείς και….» Δεν αγνοώ την ταρίφα τη χρηματική, όμως αυτό με ένα καλό ‘κουμάντο’ σου το ελέγχεις πιο εύκολα και χωρίς το άγχος, η προκατάληψη, ο χρόνος, η ευθυνοφοβία, μαζί με τον απαραίτητο ψαλμό που ρίχνει ο κάθε ένας από εμάς σ’ αυτές τις περιπτώσεις για ‘την άτιμη την κενωνία’, να σε ρίχνει σε Καιάδες πάσης φύσεως.

Ε φτάνουν πια οι εφιαλτικά ατζαμείς καταστάσεις, περιγραφές! Εδώ λειτουργεί η γνώση, η πείρα η θέληση αυτών των ανθρώπων –των οδηγών του Ευρωταξί ΑμΕΑ Καβάλας. Τούτοι οι οδηγοί, πέρα από τον άψογο επαγγελματισμό τους, διακρίνονται για την γνώση, την πείρα, την ανθρωπιά και συνάμα έχουν το κέφι / αμεσότητα του ερασιέχνη.

Προσωπικά και μόνο που ξέρω ότι δεν θα ακούσω το γνωστό ξερό ‘όχι, δεν μπορώ’ και μόνο που γνωρίζω ότι έχω ξεφύγει από την απομόνωση, την πολυθρόνα της τιμωρίας και το να είμαι καταδικασμένη στη γωνιά μου  και να εύχομαι να είχα πόδια –σαν τη Μικρή Γοργόνα με την ουρά ψαριού, αισθάνομαι πιο δυνατή πια.

Ο κάθε άνθρωπος, όπως και ο κάθε ανάπηρος, όταν νιώθει να περιβάλλεται από σεβασμό, ασφάλεια, εκτίμηση σαφώς και φέρεται, είναι και λειτουργεί με πιο σταθερά βήματα ως πολίτης στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό –αλλά και σε προσωπική βάση.

Απευθύνω ένα θερμό ευχαριστώ στους οδηγούς του Ευρωταξί ΑμΕΑ Καβάλας και τους παρακαλώ να συνεχίσουν στα πλαίσια του επαγγέλματός τους, αλλά και μέσα στην κοινωνία, η οποία μας περιβάλλει, να συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους πολίτες με αναπηρία, έχοντας το ίδιο μεράκι και σεβασμό!

 

Share

2009©Kavalacity.net