Εκτύπωση

Ρετρό

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βακιρτζή.... Δημοσίευση στη κατηγορία Εν αρχή ήν ο λόγος

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

retroΤότε που ο άνθρωπος ζούσε τις αναμνήσεις του εκ των προτέρων, τότε που είχε ανάγκη να δώσει και να πάρει ένα φιλί, ένα χάδι τρυφερό –και όχι μια «βασιλική» πεντάλφα / φάσκελο....

Τότε, και, ζητούσε και αναζητούσε κάτι ευαίσθητα τραγούδια, γεμάτα υπαινιγμούς, ντροπαλότητα και συνάμα μια λαμπερή καθαρότητα, που τώρα τα εν λόγω τραγουδια τα ονομάζουμε «ρετρό».

Αυλαία έπεσε την Κυριακή για τη θεατρική μουσική παράσταση, που έχει τίτλο «Τι ειν' αυτό που το λένε αγάπη», η οποία φιλοξένησε η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, την τελευταία εβδομάδα των Απόκρεω του 2013 στην πόλη μας την Καβάλα.

Αλήθεια, τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Τι είναι αυτό που το λένε «Τέχνη», »Ανθρωπος», αμοιβαιότητα;

Τι είναι αυτό, που, όταν εκφράζεται με χαλαρή μουσική στο πιάνο, με τρόπο τόσο σαφή όσο και υπαινικτικό, με παρορμητισμό –αλλά πάντα με ευγένεια, με μούτες, στίχους του Αττίκ κι ευγενικά απαλές κινήσεις χεριών, σου λέει ξεκάθαρα τι σημαίνει αγάπη, φιλία, έρωτας, σεξ;

Ξεκάθαρα, διαχρονικά, με γνώση για το ως πού μπορεί να φτάνουν τα όριά σου, αλλά και με τόνωση της κάθε επιθυμίας ή ελπίδας σου.

Βέβαια, δεν εκτινάσσει τα βασικά σου ένστικτα, δεν σου κάνει τα νεύρα τσίτα –τόσο που να μην μπορείς να ηρεμήσεις για 24ωρα, όπως καταφέρουν οι free sex tape της Σελένα Γκομέζ πχ.

Κι αν τραγουδάς, μεθάς. Παραπατάς λιγάκι μεθυσμένα, μαζί με τον ηθοποιό και την τραγουδίστρια, που σε παρασέρνουν «σ' αυτό το μάμπο, το μπραζιλέιρο» -έστω και ολίγον νυσταγμένα, αισθάνεσαι όμορφος, ερωτικός, ερωτεύσιμος κι έτοιμος να εμπνευστείς ή να πάθεις έρωτα, με την άνοιξη που είναι πια προ των πυλών.

Με την καρδιά σου και τη ψυχή φουλ από ρυθμούς και συναίσθημα.

Share

2009©Kavalacity.net