Εκτύπωση

Homo Egerthutus

Συγγραφέας: Τόλης Βουρβουτσιώτης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Τόλης Βουρβουτσιώτης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(7 ψήφοι, μέση τιμή 4.86 από τα 5 αστέρια)

prd-XA Ian1987Ioul1991Να ξεκινήσω από τα αυτονόητα: Προστακτική του ρήματος "εγείρομαι"

Πρώτο ενικό: -
Δεύτερο ενικό: εγέρθητι (αρχικά εγέρθηθι)
Τρίτο ενικό: εγερθήτω

Πρώτο πληθυντικό: -
Δεύτερο πληθυντικό: εγέρθητε
Τρίτο πληθυντικό: εγερθέντων (ή εγερθήτωσαν)

Όχι ότι με ενοχλεί η αμορφωσιά των χρυσαυγιτών, η οποία (από κάπου το κλέβω αλλά δεν θυμάμαι από πού) μάλλον θεωρείται υποχρεωτικό προσόν ένταξης στα αξιώματα της.

Αυτό που με ενοχλεί, αυτό που με βρίσκει αντίθετο/πολέμιο είναι η στρατικοποίηση της πολιτικής ζωής, η στρατικοποίηση του μοντέλου οργάνωσης της καθημερινής ζωής που η οργάνωση προτάσσει ως πρότυπο, η στρατικοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων:

Προσοχές και εγερθήτια (!) στον αρχηγό, μπράβοι σε σχηματισμό γύρω του όταν περπατάει στο δρόμο, παραιτήσεις των βουλευτών που ψήφισε ο κόσμος και δημοκρατική αντικατάσταση τους από τους αρεστούς στον φύρερ (αυτό γράφεται κατά κόρον από την Δευτέρα), παραίτηση από την βουλευτική αποζημίωση (αυτό είναι καλό, αλλά μέχρις εδώ) υπέρ του κόμματος (κι η πατρίδα?) και μισθοδοσία τους από το κόμμα ίση με το βαθμό του (αντι)συνταγματάρχη! ΑΝ δεν είναι αυτό που νομίζω, γιατί το μισθό του καραβανά κι όχι του Δασκάλου?

 

Αυτό που με ενοχλεί, αυτό που με βρίσκει αντίθετο/πολέμιο είναι ότι ενώ κατανοώ ότι η «οργάνωσις» μπορεί να πέρασε στις 3 δεκαετίες που υπάρχει εν ζωή πολλές ιδεολογικές αναζητήσεις μέσα στα σκατά του ναζισμού και της χιτλερικής παράνοιας, κι αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα γραπτά τους στα περιοδικά που εκδίδουν όλα αυτά τα χρόνια, πουθενά δεν είδα/διάβασα/άκουσα μια δημόσια αποποίηση όλων αυτών των ιδεολογικών βδελυγμάτων. Μόνο «δεν ισχύει», «δεν είναι αλήθεια», «δεν εννοούμε αυτό, εκεί». Τόσο χρόνια μέσα στην αριστερά τά έχουμε μάθει καλά αυτά τα παιχνίδια από τους «συντρόφους» και δεν μασάμε: Ἀ­πε­τά­ξω, ξυρισμένε, το Χίτλερ (θα έπρεπε να είναι σε δοτική, αλλά χ€στ€ με…), το ναζισμό και τας παραφυάδας αυτού? Ἀ­πε­τά­ξω τον κοινωνικό δαρβινισμό, την αριοσοφία και τις υπόλοιπες αρλούμπες κομπλεξικών και αρρωστημένων ανθρώπων? Μέχρι ν’ ακούσω «Απεταξάμην» εδώ θα είμαι και θα σου τα θυμίζω…

Αυτό που μ’ ενοχλεί (οκ, το παράκανα, τελευταίο…) είναι το χάιδεμα όλων των ανεγκέφαλων που ενώ δεν έχουν καμία ιδεολογική σχέση με την οργάνωση και το μοντέλο που ονειρεύεται, εντούτοις της έδωσαν ψήφο: Κι είναι μεγάλο ποσοστό! Δεν έχω τίποτα με τον "ιδεολόγο" φασίστα, παρά μόνον ότι τα κοσμοείδωλά μας είναι τελείως διαφορετικά και θα με βρίσκει αντίθετο σε όλες τις πολιτικές εκφάνσεις του βίου μου. Δεν είμαι οπαδός της βίας, δεν λύνω τις διαφορές μου με βία για να «τα κουσουμάρουμε». Και σέβομαι την ιδεολογική του τοποθέτηση, ένα σύμπαν (τόσο περίπου απέχουμε) μακριά από εμένα. Αυτόν που δεν ήξερε, αυτόν που ξέχασε, αυτόν που "πλανεύτηκε" από το πατριωτικό πρόταγμα, αυτόν που του τρέχουν τα σάλια στη πιθανότητα να δει στη βουλή να γίνεται της Κορέας, αυτόν που νομίζει ότι εκδικείται τους Τσοχατζόπουλους, τους Βουλγαράκηδες τους Ρουσσόπουλους, αυτόν που απηύδησε από τους εγκληματίες μετανάστες που λυμαίνονται τα αστικά κέντρα, αλλά ξεχνάει ότι αποδέχτηκε το νέο ρόλο της αστυνομίας (sic) να σπάει διαδηλώσεις, να προβοκάρει με κουκουλοφόρους τους αγώνες διαμαρτυρίας, να φυλάει τ’ αφεντικά της και τίποτα άλλο. (μην αρχίσετε να μου λέτε για τους ΔΙΑΣ… αφού τράβηξαν χιλιάδες από το δρόμο και την προστασία του πολίτη και τους έκαναν σακκουλοκουβαλητές των κυριών των βουλευτών και των vips, έβαλε 1000 παιδιά σ’ όλη την Ελλάδα για ξεκάρφωμα και για να τρώνε το ζόρι και τη πίκρα, -χωρίς να είναι συγχωροχάρτι αυτό για τις ενίοτε φασιστικές και τις αποκλίνουσες συμπεριφορές τους- παίζοντας το κεφάλι τους σε μια Ελλάδα που τη παραδίδουν στους εγκληματίες και τη ΧΑ! Αφήστε τώρα) Αυτόν που αντικατέστησε το ρουσφέτι για διορισμού του τεμπέλη κανακάρη στο δημόσιο με το πάνε-έλα στη τράπεζα με ασφάλεια, και γι’ ακόμα μια φορά ξέχασε να ψηφίσει για την χώρα του κι όχι για τη πάρτη του. Αυτόν που τους ψήφισε για να τον αντικαταστήσουν στο «ξεβρόμισμα» της χώρας ώστε να συνεχίσει να κάθεται στον καναπέ του. Αυτόν που περιφέρει την μίζερη ιδεολογική του ταυτότητα από την Ανταρσύα στη Χρυσή Αυγή χωρίς καν να αντιλαμβάνεται, ούτε το μέγεθος, ούτε το χρώμα των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα τους. Καμιά ανοχή και καμιά δικαιολογία σ’ αυτόν το ψηφοφόρο…

Και για να μην παρεξηγούμαι (προς τη λάθος κατεύθυνση), κι εγώ δεν θέλω τους «ξένους», που πληγώνουν τη χώρα μου και τους κατοίκους της: Αλλά επιλέγω να αγωνιστώ για να φύγουν εκείνοι που έρχονται κουστουμαρισμένοι, με δικά μας έξοδα, κουβαλώντας γραμμάτια που γράφουν «χρέος», μας βιάζουν παντοιοτρόπως, μας κλέβουν ότι πολυτιμότερο έχουμε, χτίζουν "οικονομικές ζώνες" (κι άλλο sic) όπου γουστάρουν, και θέλουν να επαιτούμε και να τους προσκυνάμε... Πιο άρρωστοι κι από τις junkies πουτάνες, πιο αρρωστημένοι κι από τους «καθωσπρέπει» που τις πηδούσαν για 5€...Αυτούς, που για τη παρουσία τους στο «σπίτι» μας, δεν ευθύνεται η φτώχεια, η ανέχεια, ο πόλεμος κι η δυστυχία που αυτός φέρνει, αλλά η πλεονεξία, κι η απανθρωπιά και η παράνοια του χρηματοπιστωτικού κέρδους!

Εσύ, καναπεδάκια, μπορείς-θέλεις-τολμάς να αντισταθείς και να διώξεις αυτόν «τον ξένο»? Ή θα το παίζεις μάγκας δι' αντιπροσώπων, στους "κολασμένους"?

Share

Σχόλια  

 
#1 Ο "φασισμός" του "αντιφασισμού"!pathoi 12-05-2012 00:00
Αγαπητέ συγγραφέα,όπως έχεις καταλάβει χωριό εμείς οι δύο δεν πρόκειται να κάνουμε!Και όχι τόσο γιατί έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις επί των θεμάτων της καθημερινότητας ,αλλά επειδή (απ' ό,τι κατάλαβα) δεν πρόκειται ποτέ να δεχτείς το δικαίωμα του άλλου για διαφορετική άποψη από την δική σου!

Παραβλέπω το γεγονός ότι ένας μή-λόγιος άνθρωπος (όπως έχεις δηλώσει) ανέτρεξε σε λεξικά,γραμματι κές και συντακτικά μόνο και μόνο για να αποδείξει την "αμορφωσιά" ενός άλλου,τη στιγμή που ο ίδιος γράφει ελληνικά χρησιμοποιώντας λατινικά σημεία στίξης!

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων (όχι μόνο των Ελλήνων) ψηφίζει είτε ασυνείδητα,είτε χωρίς να είναι πλήρως ενημερωμένος,ή ακόμα και χωρίς να καλύπτεται από τις διάφορες ιδεολογίες των κομμάτων.Αυτή η "αμορφωσιά" θα έπρεπε να σε τρομάζει...

Η γνώμη μου είναι ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί ένα πολιτικό κόμμα,το οποίο όπως και τα υπόλοιπα κόμματα είχε το δικαίωμα να κατεβεί υποψήφιο στις εκλογές.Δεν θα επεκταθώ στο αν είναι σωστά ή όχι τα όσα πρεσβεύει.Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και για μένα όλες οι απόψεις είναι σεβαστές,είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι.Αντί όμως να κατηγορείτε την Χρυσή Αυγή,αναζητήστε τους λόγους που ώθησαν τον κόσμο να την ψηφίσει.Οι άνθρωποι κατέβηκαν δημοκρατικά σε εκλογές.Αν (όπως έιπαν) δεν πίστευαν στη δημοκρατία,θα καβαλούσαν ένα ερπυστριοφόρο και θα καταλάμβαναν τη Βουλή!Τώρα αν τα επιχειρήματα κατά της Χρυσής Αυγής περιορίζονται στις λέξεις "ναζισμός","φασ ισμός" και "Χίτλερ",τότε μάλλον θα πρέπει κάποιοι να βρουν κάτι νέο,γιατί αυτά άρχισαν να κουράζουν ακόμα και τους "αντιφασιστές".

Σχετικά με το τρολ που έγραψες σε άλλο άρθρο,ομολογώ δεν το γνώριζα,αλλά το έψαξα.
"Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2]."
Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το τρολ είμαι εγώ και όχι εσύ!

Καλό σου βράδυ!
 
 
#2 Αγαπητό μου τρολΤόλης Βουρβουτσιώτης 12-05-2012 09:53
Είναι βέβαιο τα περι χωριού που αναφέρεις. Η γνώμη είναι σαν τους κώλους, ο καθένας έχει τη δικιά του, και μ' αυτήν καταγίνεται! Για να δεχτώ την δικιά σου πρέπει να προσπαθήσεις.

Να μη παραβλέπεις τίποτα. Σ' αυτή τη πουτ@να τη ζωή η λεπτομέρειες είναι σημαντικές κι οποιος είναι ικανός να τις χρησιμοποιεί δεν τις παραβλέπει. Τριτοδεσμίτης ων, με 18.5 στα αρχαία στις πανελλήνιες κι αρκετό χρόνο από την ταπεινή ζωή μου διαβάζοντας, μου δίνουν το δικαίωμα να ξέρω κάτι παραπάνω από αυτούς που χρειάζονται να ψάχνουν, όχι οτι τους κατηγορώ. Θα δεχτώ την μομφή σου για το ερωτηματικό (αυτό δείχνει οτι έψαξες να μου βρεις κουσούρι, κι εκτιμώ όποιον ψάχνει!) αλλά σκέψου οτι εγώ δεν είμαι ελληνόλαγνος: το "ελληνικό" ερωτηματικό δεν είναι τόσο ευδιάκριτο και μπαίνει με διαφορετικούς συνδιασμούς πλήκτρων ανάλογα με τη γλώσσα που χρησιμοποιείς. Αλλά δεν το σκέφτηκες έτσι έ? Πριν όμως μου την πέσεις, φρόντισε να μάθεις για το πως χρησιμοποιείται το κενό πριν και μετά τα σημεία στίξης... (όχι οτι θα μ ενδιέφερε, αλλά έτσι, για να πατσίσουμε)

Νομίζω οτι ήμουν ξεκάθαρος, αν δεν κατάλαβες, ξαναδιάβασε. Την δική σου άποψη μπορείς να την εκφράσεις κι εσύ, κι ένα δημοκρατικό μέσο έκφρασης των πολιτών δεν θα είχε πρόβλημα να την φιλοξενήσει. Αλλά προτιμάς να είσαι ανώνυμος... Δικαίωμα σου.

Σχετικά με το "τρολ", εκτός από αρθρογράφος είμαι και διαχειριστής, οπότε έχω πρόσβαση στην ip και των σχολιαστών και των αυτών που κάνουν rating στα δημοσιευμένα άρθρα. Μάντεψε τι ομοιότητες βλέπω... και δεν μ' ενοχλεί η αρνητική ψήφος στα δικά μου! Όταν όμως κάποιος ψηφίζει από εκδίκηση σε όλα τα άρθρα αρνητικά... τρολάρει!

Αλλά όπως σου είπα και σε άλλο σχόλιο, δεν θα ξαναταΐσω τα τρολς (ψάξτο κι αυτό, θα βρεις τι σημαίνει...) This was the last time!
 

2009©Kavalacity.net