Εκτύπωση

Η "Σπίθα" φούντωσε από την Καβάλα.

Συγγραφέας: Σωτήρης Σωτηριάδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Σωτήρης Σωτηριάδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

spithaΤην Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η έναρξη του 1ου πανελληνίου συνεδρίου του κινήματος αδέσμευτων πολιτών (2-4 Δεκεμβρίου).

Γνωστό στους περισσότερους ως "Σπίθα" με μπροστάρη τον Μίκη Θεοδωράκη μαζί με πολλές και αξιόλογες προσωπικότητες να τον συντροφεύουν. Η επιλογή της πόλης της Καβάλας μόνο τυχαία δεν ήταν για να ανάψει η "Σπίθα" αφού όπως είπε και ο ίδιος ο Μίκης αλλά και πολλοί εκ των ομιλητών την πρώτη μέρα του συνεδρίου ότι η Καβάλα είναι ένας τόπος με μεγάλη και βαριά ιστορία στους αγώνες και στην αντίσταση.

Η αίθουσα του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, που λαμβάνει χώρα το συνέδριο, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο όλων των ηλικιών που προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα. Σχεδόν από όλη την Ελλάδα υπήρχαν άνθρωποι που ήρθαν στην Καβάλα για το συνέδριο μέχρι και από την Κρήτη! Το μήνυμα από όλους τους ομιλητές χθες ήταν ένα ενιαίο μέτωπο κατά των μνημονίων, των χαρατσιών και των κατακτητών σε ένα μαζικό λαϊκό αγώνα αντίστασης για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή συμμετοχή και πατριωτική αναγέννηση.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα.

Share

2009©Kavalacity.net