Εκτύπωση

Placebo

Συγγραφέας: Ηλίας Γιαρματζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Ηλίας Γιαρματζίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
Υπήρχε μία  τρέλα με τη φράση “be positive” εκεί στα 90es

 

Placebo.Invert(που πιθανότατα να συνεχίζεται αλλά το αγνοώ καθώς απέχω απ΄το σχετικό socializing). Υποδήλωνε την (γενική?) απαίτηση να είμαστε θετικοί απέναντι στα πράγματα, να μη μιζεριάζουμε για να μην ρίχνουμε και τους άλλους. Όταν η παρακίνηση αυτή έπεσε στα χέρια μιας ανίδεης και απροπόνητης μάζας, έγινε κλισέ και νεοtrend κίνημα υπέρ του happy smile. «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε» απαιτούσαν ποιητής και οι συν αυτώ σε ένα κλίμα χαζοχαρούμενης παράκρουσης. «be happy”, “always smile” έκλειναν τα mail της εποχής.

Η απονεύρωση της πραγματικής αισιοδοξίας  ήταν γεγονός. ΜΜΕ και μετεφηβικό κοινό χοροπηδούσαν στο ρυθμό  μιας metaprozac διάθεσης. Ξάφνου οι μετοχές των goth φίλων μου πήραν αξία. Ακόμη και η πιο απεγνωσμένη κατάθλιψη μ΄ έκανε να χαίρομαι και να κάνω προσπάθεια να καταπνίξω το χαμόγελο που αγκάλιαζε το μέσα μου. Ψάχναμε με τους δικούς μου να βρούμε στα πιο ανήλιαγα και σκοτεινά μέρη, ανθρώπους που δούλευαν την παρακμή τους με μεράκι και πρόσφεραν στους γύρω τους αφειδώς όλη την έντεχνη ψυχική τους μαυρίλα. Λίγο μετά, το όνειρο τέλειωσε καθώς αποκαλυπτόταν πως το σικέ είχε προσβάλει και τον κάτω κόσμο…

Οι άνθρωποι του μέτρου είναι αλήθεια πως δεν μου ταίριαζαν ποτέ. Τους εύρισκα άνευρους και άχρωμους για τα δικά μου γούστα. Ήταν τελικά θέμα ορμονών ή εποχής δεν έμαθα αλλά εντέλει μού ρθε και μένα μια κάποια ισορροπία και μόνοιασα με το metro. Από metropolitan  μέχρι metrosexual, με ολίγη από τζατζίκι (για να αποκτήσει μια κάποια γεύση) ζω τον τελευταίο καιρό την εποχή των παγετώνων. Η μετάγγιση της φιλοσοφίας του πολιτικά ορθού στην κοινωνική μας συμπεριφορά σε συνέργεια με το cool απολιτίκ βαφτίζουν τα zombies μιας νέας γενιάς.

Ο δρόμος από  το πηγαίο προς το στημένο είναι σπαρμένος με θετικές προθέσεις. “Ο γιατρός μου είπε να αυθυποβάλλομαι mister, comprende?” (πόση χαρά να χωρέσεις στο δήθεν;)

Comprendo φίλε μου, σαν κάτι από Placebo δηλαδή; Σαν κάτι από bitter end

 

Share

Σχόλια  

 
+1 #1 Placebo mmm, shall I give it a try ?Ανθή 25-03-2011 17:42
hey mister,
Eχω μια απορία:
Εάν δεν έχεις καταφέρει να αισθανθείς και να βιώσεις τι σημαίνει extreme και πότε αυτό γίνετε μια χαζοχαρούμενη και σικέ παράκρουση, τότε είσαι έτοιμος να περάσεις στη επόμενη φάση της Metro Land ?
 
 
#2 don't go metro just yetΗλίας Γιαρματζίδης 26-03-2011 08:35
από εσένα ήλπιζα να μάθω πως λειτουργούν οι παράλληλες οδοί αυτής της εξέλιξης της ανθρώπινης κατάστασης. η εμπειρία στο καταπληκτικό εργαστήρι του προσωπικού σου ψαξίματος τι λέει; μ'ενδιαφέρει πολύ να μου πεις και θα περιμένω...
 

2009©Kavalacity.net