Εκτύπωση

Οι τζαμπατζήδες της ΔΕΗ

Συγγραφέας: Γιάννης Τζανίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Τζανίδης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(1 ψήφος, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

476px-Dei logoΜεγάλο κοινωνικό πρόβλημα το κομμένο ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά. Ξεχειμωνιάζουν σε πρωτόγονες καταστάσεις που οι περισσότεροι δεν ζήσαμε. Άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το ρεύμα τους, ζουν σε απόλυτη φτώχεια την καθημερινότητά τους. Βιώνουν τη στέρηση ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά του  σύγχρονου πολιτισμού μας. Το ηλεκτρικό ρεύμα!

Σωστή η σκέψη να επανασυνδεθεί η παροχή τους. Όμως το κόστος αντί να επιμερίζεται στους Δήμους ας το αναλάβει η ΔΕΗ. Πώς;

Η ΔΕΗ παρέχει δωρεάν ρεύμα στους υπαλλήλους της, τους συνταξιούχους της, τις χήρες των συνταξιούχων της, αλλά και στα παιδιά τους αφού συνήθως δεν αλλάζει το όνομα πελάτη στην προνομιακή παροχή, όταν αφήσουν τον μάταιο αυτό κόσμο, οι γονείς τους. Ποτέ δεν έγινε ένας έλεγχος για να ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο της τζαμπατζίδικης παροχής ρεύματος στους πρώην και νυν εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Κάπου 80,000 παροχές απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο. Προνόμιο που δόθηκε σε άλλες εποχές παχαίων αγελάδων και απερίσκεπτων παροχών κάτω από απεργιακές πιέσεις ίσως…

Που συνεχίζεται μέχρι σήμερα κανονικά και αδιάλειπτα.

Προνόμιο που δεν φορολογείται ως εισόδημα που το κερδίζουν βέβαια αφορολόγητο οι προνομιούχοι ωφελούμενοι.

Μέχρι σήμερα πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Ούτε σοβαρές μειώσεις, σε σχέση  με άλλες κοινωνικές ομάδες δέχθηκαν, και τα εφάπαξ τους απολαμβάνουν και τις συντάξεις τους κανονικά.

Η δωρεάν παροχή ρεύματος σε τι εξυπηρετεί ως επιπλέον απολαβή σε βάρος των υπόλοιπων καταναλωτών;

Ας σταματήσει αυτό το κουβαρνταλίκι της ΔΕΗ στους πρώην και νυν υπαλλήλους της και να δώσει ρεύμα δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση στους πραγματικά αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας αντισταθμίζοντάς το με το παρεχόμενο τζάμπα.

Οι εποχές άλλαξαν. Τα οικονομικά μεγέθη συρρικνώθηκαν και πρέπει να κοιτάζουμε και δίπλα μας τι γίνεται.

Λοιπόν;

ΥΓ Και αν δεν κινούν το συγκεκριμένο θέμα από τη ΔΕΗ (κατανοητοί οι συντεχνιακοί λόγοι) ας το κινήσουν οι Δήμοι.

Καλημέρα σας 

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Οι τζαμπατζήδες της ΔΕΗΧρυσούλα Βακιρτζή 14-12-2013 15:39
Μα γιατί στη χώρα μα καλά και σώνει πρέπει να έχουμε τον προσωπικό μας νταβατζή, που τον πληρώνουμε και μας πληρώνει / προστατεύει ?? Γιατί να έχουμε τη ΔΕΗ, τους Δήμους, προνόμιο αναπηρίας, συζύγους, βοηθούς, ασφαλιστικά ταμεία, την τρέλα μας για να καλύπτουμε το επιτυχημένο κοινωνικό προφίλ μας -δες και ανασφάλειές μας και ανάγκη επιβεβαίωσης "Λαλάκης ο Εισαγόμενος" ?? Γιατί να περάσουμε από τη ΔΕΗ στον Δήμο, τη στιγμή που στο εξωτερικό ο 18χρχρονος φεύγει από τη γονική εστία και δουλεύει, απουδάζει, κωλοχτυπιέται μόνος του πια ??
Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά δεν λύνουμε τίποτα αν ζητάμε νέους προστάτες. Είμαι τετραπληγική και συνέβη να μου κοψει το ρεύμα η ΔΕΗ μέρα Σαββατο και μόλις βγήκα από το μπάνιο μου, μουσκίδι δηλαδή. Συνήθως η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα όταν δεν είσαι για πολύ καιρό συνεπής πελάτης κι εγώ δεν ήμουν, πλήρωνα με δόσεις γιατί ήθελα γιατρό και βοηθό με το πρώτο 'αχ βαχ' μου. Τόσα χρόνια που χτυπάνε καμπάνες τι μέτρα πήραν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριιά των απλών πολιτών?? Να, κλιματιστικά, θερμοπομποί, μπανάκι αυζύγου, κόρης και λοιπά, για να μην νιώθουν κατώτεροι από τους φίλους τους.... Τώαα 'κλαψ κλαψ', με αρωγούς τα τηλεοπτικά κανάλια Αθηνών και λοιπών πανικών. Ας σταματήσουμε να παίζουμε το παιχνίδι τους κύριοι!
 

2009©Kavalacity.net