Εκτύπωση

Ξεφτήρα

Συγγραφέας: Γιάννης Προμούσας.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Προμούσας γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

αοκΉρθε προχθές από τα γραφεία της Λέσχης ένας  φίλαθλος και μας ζήτησε να γραφτεί στη Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας. Πράγματι ο γραμματέας του έδωσε τα σχετικά χαρτιά, τα οποία συμπλήρωσε και αφού πλήρωσε την συνδρομή, κάθισε να πιούμε όλοι μαζί το καφέ της «γνωριμίας». Εκεί λοιπόν μας έκανε γνωστό ότι ενώ είναι γέννημα θρέμμα Καβαλιώτης, ωστόσο ήταν φανατικός οπαδός του Ηρακλή. «Να φανταστείτε ....» μας είπε, «…..όταν βάφτισα το παιδί μου, το πήγα στην εκκλησία με την στολή του Ηρακλή. Τέτοια τρέλα είχα!! Δε λέω υποστήριζα και τον ΑΟΚ, αλλά πρώτα απ’ όλα ήμουν Ηρακλής. Μετά όμως από τα τελευταία γεγονότα, είπα φτάνει, τέτοια προσβολή για την πόλη μου δεν θα την δεχθώ. Πέταξα ότι είχα να μου θυμίζει τον Ηρακλή και ήρθα να γραφτώ στη Λέσχη...»

Το συμπέρασμα που βγάζει κανείς από τα παραπάνω, είναι ότι οι λίγοι φίλαθλοι που απέμειναν στον Ηρακλή  και τους διακατέχει το ήθος και η αξιοπρέπεια, άρχισαν να φεύγουν ένας ένας. Θα μείνουν μόνο τα λαμόγια και τα παράσιτα. Ναι ακριβώς όπως το λέω, γιατί αυτός που συναλλάσεται και κάνει ανήθικες συμφωνίες στα σκοτεινά, είναι λαμόγιο και αυτός που προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος του άλλου, είναι παράσιτο.

 Είναι προφανές ότι δεν έμειναν και πολλοί στο Ηρακλή ή αν θέλετε πολλοί που να ασπάζονται τα λεγόμενα του Γωγάκου και της συμμορίας του. Άλλωστε αν ερμηνεύσει κανείς το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας θα γελάσει. Είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν περισσότεροι από 1500 και προσήλθαν στις κάλπες 400, εκ των οποίων οι 300 ψήφισαν υπέρ της «πρότασης Ψωμιάδη» . Οι 300 του Λεωνίδα ή μάλλον οι 300 του Γωγάκου. Αυτοί θα πάρουν στις πλάτες τους την ιστορία του Ηρακλή; Μα αυτοί δεν γεμίζουν ούτε ταξί….!

Όσο για τον κατάπτυστο Γωγάκο, αν τον ακούσει κανείς, θα πει ότι αυτός είναι σε άλλο πλανήτη, ότι δεν έχει συνείδηση αυτών που λέει. «Δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους Καβαλιώτες…» λέει, «…..ας υποστηρίζουμε την ίδια ομάδα και ας έρθουν στο Καυτατζόγλειο, να δουν κι ένα μεγαλύτερο γήπεδο...» Καταρχήν θα πρέπει να του πει κάποιος ότι ούτε ο Ηρακλής πρόκειται να ξαναδεί αυτό το γήπεδο. Γιατί και αν ακόμη υπάρξει με τέτοια τερατογέννεση ομάδος πχ Νέος Ηρακλής, δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στο στάδιο αυτό. Κατά δεύτερον, όχι απλώς έχουμε να χωρίσουμε πολλά με τους Ηρακληδείς, αλλά εγώ θα έλεγα ότι είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση. Όταν κάποιος προκειμένου να σωθεί θέλει να σε εξαφανίσει, όταν η σωτηρία αυτού είναι ο αφανισμός σου, όταν η επιβίωση του είναι η ταφόπλακα σου, αναρωτιέμαι πως  μπορεί και μιλά για συνύπαρξη των φιλάθλων μας. Αλήθεια πόσο θράσος και πόσο προστυχιά μπορεί να έχει;

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και υγιείς φωνές μέσα στον Ηρακλή. Θα πρέπει όμως να βγουν και να διατρανώσουν ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι ένα αίσχος, είναι όνειδος για την εκατόχρονη ιστορία του Γηραιού,  είναι ο ορισμός της ανηθικότητας, είναι η παντελής έλλειψη αξιοπρέπειας. Είναι ιεροσυλία απέναντι στην ιστορία μιας ομάδος, είναι καπήλευση του ονόματος της, είναι σύληση του εμβλήματος της, είναι προσβολή προς τους φιλάθλους της, είναι ατιμία... είναι ξεφτίλα, συγγνώμη ξεφτήρα έπρεπε να πω.

Share

2009©Kavalacity.net