Εκτύπωση

Πεζοδρόμιο περιπέτειας

Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Γιάννης Προμούσας γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(0 ψήφοι, μέση τιμή 0 από τα 5 αστέρια)
Είμαι μποτιλιαρισμένος στη Φιλίππου και περιμένω υπομονετικά μέσα στο αυτοκίνητο χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά. Ξάφνου σκάει μύτη από την είσοδο μιας πολυκατοικίας, μια ευπαρουσίαστη κοπελίτσα, καλοντυμένη, με καλοχτενισμένα μαλλιά...

no-dog-shitκρατώντας από το λουράκι ένα  μικροκαμωμένο μαλλιαρό σκυλάκι. Στέκεται μπροστά στην είσοδο κρατώντας πάντα το σκυλάκι από το λουρί κι αυτό αφού μυρίσει πρώτα τριγύρω -κατά την προσφιλή του  συνήθεια-  κάνει την ανάγκη του, αδιαφορώντας για τα περίεργα βλέμματα των περαστικών.  Βέβαια ένα ζωάκι είναι λογικό να αδιαφορεί, τόσο για τα βλέμματα

 

όσο και για το σημείο που επέλεξε να αφοδεύσει. Αυτή, κοτζάμ γαϊδούρα  που έλεγε και η γιαγιά μου (Θεός σχωρέσ’την), αλλού δεν βρήκε να το πάει το ζώο;  Τι μου σημαιοστολίστηκε και μου μακιγιαρίστηκε, για να βγάλει το σκυλί της να χέσει πάνω στο πεζοδρόμιο; Αν της πεις τώρα ότι θα πρέπει να έχει μια ειδική σακούλα μαζί της, είναι σίγουρο ότι θα σε κοιτάξει παράξενα, αν δε σε  βρίσει ! Κι όμως στην Ευρώπη, οι συνοδοί κατοικίδιων είναι εφοδιασμένοι με μια ειδική σακούλα την οποία χρησιμοποιούν μόλις λερώσει το σκυλί τους και μετά την πετούνε στα σκουπίδια. Εδώ βέβαια, τέτοιες συνήθειες είναι ανύπαρκτες, γιατί εδώ επικρατεί η λογική του "έξω από το σπίτι μας και όπου θέλει ας είναι". Αυτή η λογική άλλωστε επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στα μυαλά των ‘’σύγχρονων’’ Ελλήνων, θα έλεγα ότι είναι το απόσταγμα του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς μας. Είναι δείγμα της κουλτούρας και του πολιτισμού μας, γιατί πολιτισμός πέραν όλων των άλλων είναι και ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε, ο τρόπος που πετάμε το χαρτομάντιλο στο δρόμο ή το άδειο πακέτο από τα τσιγάρα........Ειδικά αυτό το πακέτο με τσαντίζει αφάνταστα, μου τη δίνει στα νεύρα, θα μου πεις όλα τα άλλα δεν σε ενοχλούν, σε αυτό κόλλησες εσύ; Εδώ μια απλή διαδρομή από το γαλακτοπωλείο έως το σπίτι σου, είναι πλέον ολόκληρη περιπέτεια.

Δεν αστειεύομαι καθόλου, είναι γεγονός ότι για να πας στο σπίτι σου με τα πόδια κάνοντας τη διαδρομή από το πεζοδρόμιο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις σκι. Όπως ξέρετε οι σκιέρ κάνουν εκείνο το γνωστό «σλάλομ», αυτό είναι λοιπόν που θα σε σώσει από τα περιττώματα των σκύλων, αφού κάνεις βέβαια τους καταλλήλους ελιγμούς. Αν είναι όμως νύχτα και έχει καμιά καμένη λάμπα από πάνω, τότε άστο  καλύτερα, δεν βλέπω να το γλιτώνεις. Λυπάμαι αλλά σε αυτή τη περίπτωση, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή η παροιμία που λέει «όποιος νύχτα περπατεί, λάσπη και σκατά πατεί»

Το σκατό βέβαια είναι ένα εμπόδιο όχι πάντα απροσπέλαστο, αν έχεις βέβαια και λίγο τύχη. Ας πούμε ότι αυτό το ξεπερνάς! Τι γίνεται όμως με εκείνα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκουν παρηγοριά επάνω στο πεζοδρόμιο; Εδώ το σκί δεν κάνει δουλειά, εδώ χρειάζεται δεξιότητα ενόργανης γυμναστικής. Εδώ κάνεις ένα σάλτο, σαν αυτά που έκανε ο Μελισανίδης και περνάς από επάνω. Αν δεν μπορείς, τότε περνάς από το δρόμο και σε ‘’κόβει’’ ένα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο θα περνάει εκείνη την ώρα, όλως τυχαίως.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κατάφερες να περάσεις και αυτό το εμπόδιο. Τι κάνεις όμως λίγο παρακάτω όταν αντικρίσεις ένα σωρό από εγκαταλελειμμένα αντικείμενα; Όχι δεν πρόκειται για έκθεση επίπλων, απλούστατα κάποιος άλλαξε το σαλόνι του και πολύ ευγενικά  άφησε τα παλιά του έπιπλα,  για να ξαποστάσουν οι περαστικοί. Είναι πολύ πιθανόν βεβαία να έχει παρατήσει και κανένα κατουρημένο στρώμα, μήπως θέλει κάποιος άλλος να πάρει έναν υπνάκο βρε αδερφέ. Βέβαια όλα αυτά τα έπιπλα θα είναι παρατημένα  στο πεζοδρόμιο για αρκετές μέρες, πάντα στην υπηρεσία του περαστικού πολίτη. Φυσικά αυτός που τα παράτησε δεν πρόκειται να πάρει ποτέ τηλέφωνο στην αρμόδια υπηρεσία, απλώς θα μαζευτούν  όταν τα δουν οι υπάλληλοι του Δήμου.

Λίγο πιο κάτω σε περιμένει μια ακόμη δοκιμασία! Ένας ξεχειλισμένος από σκουπίδια κάδος βρίσκεται στο δρόμο σου. Δεν είναι μόνο η μπόχα που σε ενοχλεί αφάνταστα, είναι και οι σκισμένες από τις γάτες σακούλες, που είναι παρατημένες  έξω από το κάδο και πάνω στο πεζοδρόμιο. Εννοείται ότι οι λεμονόκουπες, οι σερβιέτες και άλλα απορρίμματα διακοσμούν τον ελάχιστα ελεύθερο χώρο. Ξεφυσάς, κάνεις ένα άλμα – εδώ βοηθάει το άλμα εις μήκος- και  συνεχίζεις ξένοιαστος  γιατί δίπλα υπάρχει ένας κάδος ανακύκλωσης, οπότε λες «σκουπίδια …..τέλος». Και τότε είναι το μεγάλο σοκ ! Τότε είναι που σου έρχεται στη μούρη, μια τρομαγμένη γάτα που βρισκόταν μέσα στο κάδο ανακύκλωσης, γιατί ένας ασυνείδητος  πέταξε αντί για χαρτόκουτα, τα ψάρια που περίσσεψαν από το μεσημεριανό του γεύμα.

Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι πόλης, για να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Κάθε εμπόδιο θα έχει την ανάλογη βαθμολογία δυσκολίας, ενώ νικητής θα είναι ο Δημότης που θα κερδίζει του περισσότερους βαθμούς. Σκέφτηκα και όνομα του «the adventure pavement», το έκλεψα από το  «adventure park», έτσι για να εντυπωσιάσω λίγο.

Πεζοδρόμιο περιπέτειας λοιπόν, αυτό θα είναι το όνομα.

 

Share

Σχόλια  

 
#1 ΑΠ: Πεζοδρόμιο περιπέτειαςΑντώνης Μαδεμτζίδης 04-02-2011 09:01
χα!χα!χα! και μόλις βγάλεις την τελευταία "πίστα" θα εμφανίζεται ο Δήμαρχος σημαιοστολισμέν ος και θα σου δίνει το χρυσό κλειδί της πόλης... αλλά όχι αυτής... κάποιας άλλης στο εξωτερικό... που δε χρειάζεται να είσαι γυμνασμένος για να περπατήσεις...
 
 
#2 ΑΛΛΑ Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Ν ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.αποστολος 04-02-2011 09:29
ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΘΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ Η "ΣΚ..." ΑΠΟ ΣΚΥΛΟΥς ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ, Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.
ΑΛΛΑ Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Ν ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΡΙΤΙΚΟΣΜΙΚΗ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΠΥΚΝΟΔΟΜΗΜΕΝΟ-Γ ΑΜΗΜΕ...O ΤΜΗΜΑ ΜΕ 4ΟΡΟΦΟΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΣ ΛΥΣΟYΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ....
ΙΣΟΣ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΡΟΜΟ" ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ. WELCOME TO KAVALA!!!!!!
 

2009©Kavalacity.net