Εκτύπωση

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μέσα σου...

Συγγραφέας: Αντώνης Μαδεμτζίδης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αντώνης Μαδεμτζίδης γράφει

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)
chairΔιαμάχη έχει ξεσπάσει στο fb για την επικείμενη πρόσληψη (συγκεκριμένου) Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Είναι δεδομένο (σύμφωνα με το δικό μου εγκέφαλο) πως ο Θοδωρής Αμπαζής αφήνει μία σημαντική κληρονομιά πίσω του. Και επειδή δεν είμαι ειδικός, δεν ξέρω αν πραγματικά συμβαίνει αυτό, αλλά αυτο νιώθουν στην καρδιά τους οι περισσότεροι φίλοι του θεάτρου στην πόλη, και αυτό έχει σημασία. Το διαβάζεις στα λόγια τους... το ακούς στη χροιά της φωνής τους, όταν μιλούν γι αυτόν. Το γεγονός αυτό και μόνο τους κάνει μία ομάδα.

Από την άλλη φαίνεται πως υπάρχει μία αμυντικογενής στάση της προηγούμενης ομάδας, απέναντι σε συγκεκριμένο άνθρωπο, όχι γιατί (φαντάζομαι) αμφισβητούν την αξία του, αλλά κυρίως γιατί τους "επιβάλλεται" (άνωθεν) πολιτικάντικα και ετσιθελικά. Και το "ετσιθελικά" δε βρίσκεται στην κληρονομιά που τους άφησε ο Αμπαζής. Γι αυτό και αντιδρούν. Ωστόσο, τίποτε από αυτά δεν πρέπει να επηρεάσει τη συμμετοχή των πολιτών στο θέατρο, όση και αν είναι αυτή.
Ο νέος καλλ. διευθυντής πρέπει να βοηθηθεί περισσότερο από κάθε άλλον. Διότι καλώς ή κακώς (ή αδίκως) οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί. Δεν πρέπει λοιπόν να πάρει βάρος που δεν του ανήκει. Ειδικά αν (λέμε τώρα...) γίνει η έκπληξη και έχουμε ένα νέο πρόσωπο στην πόλη. Ποτέ δεν ξέρεις... :).
Κάθε ένας από εμάς οφείλει να ανταποκριθεί στις δικές του προσδοκίες, από όποια θέση και αν βρίσκεται. Είτε καλλ. διευθυντής, είτε μέλος του ΔΣ, είτε στέλεχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είτε μέλος θεατρικής ομάδας, είτε απλός φίλος.

Άλλωστε, όπως είπε και ένας άνθρωπος του θεάτρου, αναφερόμενος στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, "βρισκόμαστε στην καλύτερή μας εποχή"... και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να χαθεί. Γιατί η μεγαλοσύνη του Θοδωρή (του Αμπαζή ντε...) δεν είναι ότι έβαλε πολίτες στο θέατρο... αλλά το ότι τους έκανε να πιστέψουν πως αυτοί οι ίδιοι "φτιάχνουν θέατρο"... και δε χρειάζεται κανένας καλλιτεχνικός διευθυντής, ως δικαιολογία, για να μη συνεχίσουν να το κάνουν...

Share

2009©Kavalacity.net