Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 31

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(3 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

'Ανασχηματισμό εδώ και τώρα! Φώναξα στον τρισκατάρατο τρισευλογημένο admin και βρόντηξα το χέρι μου στο τραπέζι. Στο δικό μου τραπέζι, μιας και με τον λεγάμενο ανυπέρβλητο σοφό διαχειριστή μιλάμε μόνο μέσω skype ένεκα της απόστασης, που ας μην γελιόμαστε, σώζει υπολείψεις.

Να πάρει τώρα ο Κανάκης το λογαριασμό του Δεμερτζίδη, τον δικό μου η Βακιρτζή και εγώ θα αναφέρομαι πλέον ως 'Τα διαβάσαμε και μας άρεσαν' που αποτελούν και το 80% 5% της παραγωγής, εδώ που τα λέμε. Δεν φτάνει ο σταλινικός τρόπος που μας λογοκρίνεις εξωραίζεις τα κείμενα, διολισθαίνουμε και στον νεποτισμό τώρα τελευταία.

 - Κάποια πράγματα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του portal και..

Δεν θα με αποπροσανατολίσεις εμένα με τεχνικούς όρους, πόρταλ στα μούτρα σου στο πανέμορφο πρόσωπό σου. Επίσης απαιτώ προτείνω ταπεινά, η Μαρία Κολτσακίδου να αναλάβει την τεχνική λειτουργία!

 - Μα η Μαρία ασχολείται με ιατρικά θέματα δεν έχει ιδέα από προγραμματισμό

Γιατί ρε κανάγια αγαπημένε μου admin, έχει ο Άδωνις από υγεία; Κρίθηκε όμως άξιος από το αδέκαστο σύστημα και ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο. Μπαίνουμε σε νέα φάση αφεντικό (έτισ μπράβο! διορθώνεσαι σιγά σιγά). Πρέπει να το καταλάβεις. Σημασία πλέον δεν έχει αν γνωρίζεις κάτι, αρκεί να το δένεις με κοινοτυπίες, αρκετό pr άντε και τίποτα εύπεπτα στατιστικά από αυτά του excel να φάει ο κόσμος ακαταλαβίστικους αριθμούς και να ανέβει το επιστημονικό σου κύρος. Αφού τους βλέπεις, δεν χαμπαριάζουν. Εδώ η κυβέρνηση έχει γράψει στο χιόνι και σύνταγμα και δίκαιο και το μόνο που μας απασχολεί εμάς είναι να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα.

Ήταν επιτηδευμένη η αναφορά στον μύθο του Χότζα. Σαν καλός αριστερός επιβάλλεται να έχει αδυναμία σε τέτοιου είδους αναγνώσματα. Έπεσα μέσα.

 - Δίκιο έχεις, θα μιλήσω στην Μαρία σχετικά.

Άντε να δω. Και κομμένες οι αναφορές στους απεργούς της ΕΡΤ. Καταληψίες από εδώ και μπρος. Φυσάει ο αέρας της αλλαγής. Το είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Μα τι λέω, τι λέω το είπε ο ίδιος ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Και μάλιστα σε ευκτικό ενεστώτα.

Δεύτερη επιτήδευση, δεύτερο bull's eye που λένε και στο χωριό μου. Αριστερός και χωρίς σκάλωμα με την γλώσσα δεν γεννήθηκε ακόμα. Λες και αντί για lego οι μάνες τους τούς έδιναν το λεξικό του Γαζή να παίζουν.

Μην λες βλακείες, ήμουν τριτοδεσμίτης εγώ στα νιάτα μου, τέτοιος χρόνος στα ελληνικά δεν υφίσταται.

Πρώτον τα νιάτα σου αποτελλούν ένα μακρινό παρελθόν ο χρόνος που περνά σε κάνει σοφότερο και πολύτιμο, σαν το παλιό κρασί. Δεύτερον ξέχασε αυτά που ήξερες, σήμερα όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες σε αυτόν τον χρόνο γίνονται. 'Σήμερα η Ελλάδα μπαίνει...', 'με τους λεπτούς χειρισμούς της η κυβέρνηση καταφέρνει...', 'χάρη στα νέα μέτρα σήμερα γίνεται...', 'η διαφθορά σταματάει τώρα...'. Δεν τα έχεις ξανακούσει όλα αυτά; Δεν έχει σημασία η ουσία, σημασία έχει να ακούει το πόπολο ότι όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και τώρα. Αφού έχει μνήμη χρυσόψαρου, ποιος θα θυμάται αν τελικά όντως κάτι πραγματοποιήθηκε από όλον αυτό τον καταιγισμό ταυτόχρονων επιτυχιών; Ζήσε την στιγμή, το τώρα, άσε άλλους να ανησυχούν για το αύριο. Δεν υπάρχει χρόνος, μόνο η στιγμή...

Το τελευταίο επιχείρημά μου ήταν από διαφήμιση αναψυκτικού, αλλά με κάποιο τρόπο έπρεπε να συνδέσω την θεωρία με την αγορά. Εδώ μίλησε το αλέγκρο και ανιδιοτελές νησιώτικο πνεύμα.

Δίκιο έχεις..θα μιλήσω στη Μαρία ..

 

Share

2009©Kavalacity.net