Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 13

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(4 ψήφοι, μέση τιμή 4.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantili

Και μην μου πεις ότι δεν θα το διαβάσεις διότι το 13 είναι γρουσούζικο… Δεν φταίει η τύχη Γιάννη μου. Τυφλή γυναίκα (δεν γνωρίζω αν έχει το σύνδρομο της Ζακύνθου), χωρίς επίδομα αναπηρίας αντιμέτωπη με 6 δις κόσμο, καθημερινώς αυξανόμενο, τι να σου κάνει.

Άγιες μέρες πέρασαν και αναμενόμενα τεμπέλιασα. Οπότε σου στέλνω ένα κομμάτι από ένα παλιό άρθρο του Αντώνη Πανούτσου που δημοσιεύθηκε πέρυσι στην SportDay, με μερικές δικές μου προσθήκες. Με την ευκαιρία των εορτών να στείλω και μια διαφορετική άποψη για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα εκείνη την σκοτεινή περίοδο: Λένε ότι πράγματι υπήρξε Ιησούς Ναζωραίος, σημαντικός φιλόσοφος και τα σχετικά, αλλά η ιστορία με τη σταύρωση δεν ήταν όπως μας τη λένε. Σύμφωνα με τον στοχαστή, ο Ιησούς πήγε στον ναό, έδιωξε τους εμπόρους, αλλά επειδή εκείνη την εποχή δεν γινόταν «του Τσίπρα», να κατεβαίνει όποιος γουστάρει και να σπάει τις βιτρίνες των εμπορικών, οι Ρωμαίοι, χρόνια μπροστά από το δικαστικό σύστημα της σύγχρονης Ελλάδας, τον καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες σε σταύρωση. Επίσης, εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν εφέσεις. Επειτα, λοιπόν, από δύο μέρες όπως ανέβαινε με τους άλλους καταδικασμένους τον Γολγοθά κάποια στιγμή παραπάτησε και του έπεσε ο σταυρός. Ένας τουρίστας για να τον βοηθήσει τον σήκωσε. Προφανώς ο τουρίστας ήταν βόρειο-ευρωπαίος, για αυτό και οι απεικονίσεις του Χριστού τον παρουσιάζουν πολύ κοντά στο γερμανικό τουριστικό πρότυπο των αρχών του ’80: ψηλός, αδύνατος, ξανθός και γαλανομάτης. Βλέποντας ότι η πομπή είχε φρενάρει, ένας λεγεωνάριος πήγε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε τον τουρίστα με τον σταυρό. Του έδωσε μία κλοτσιά για να προχωράει. Ο τουρίστας έβαλε τις φωνές, αλλά ο λεγεωνάριος δεν καταλάβαινε τη γλώσσα και συνέχισε να βαράει. Εν τω μεταξύ, ο Ιησούς είχε φύγει. Αρχίζουν τα «who, me?», «Yes, who you», άκρη δεν βγαίνει και το αποτέλεσμα είναι ότι οι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον τουρίστα. Για μία εβδομάδα και μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση, ο Ιησούς είχε εξαφανιστεί.

Μετά το επταήμερο ψάχνει για τους μαθητές και τους βρίσκει μπροστά από έναν τάφο. Πάει να χαιρετήσει και οι μαθητές κοκαλώνουνε. «Ανάσταση, ανάσταση». «Βρε καλοί μου, βρε χρυσοί μου», ο Κύριος, «μη φτάνουμε και στις υπερβολές», αλλά πού οι μαθητές. «Ανάσταση και πρέπει να το μάθουν όλοι οι λαοί». Είδε κι αποείδε ο Κύριος, είπε τελικά: «Κάντε όπως νομίζετε». Ο ίδιος συνέχισε τη ζωή του σε στυλ low profile και οι μαθητές έγιναν απόστολοι. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

ΥΓ: Μην ξεχάσω να σου θυμίσω να μην επαναπαυτείς με την σύλληψη Τσοχατζόπουλου. Δεν είναι ούτε (μόνο) δημοκοπική κίνηση όπως λένε οι αριστεροί, ούτε (μόνο) ευκαιρία εκκαθάρισης του βαθέως ΠΑΣΟΚ όπως θέλουν να πιστεύουν οι δεξιοί. Μια καλή αρχή είναι και τίποτε παραπάνω. Αν όμως μαζί με το κατσικάκι χωνέψουμε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες, αναλόγως και μεγαλύτερου «πολιτικού μεγέθους» που λένε και οι κατ’επάγγελμα πληροφοριοδότες, τότε θα αποκτήσει και νόημα. Ειδάλλως θα νομίσουμε ότι η αρχή, που ως γνωστόν είναι το ήμισυ ταυτίστηκε με το όλο.

Share

2009©Kavalacity.net