Εκτύπωση

Γιάννη μου το καντήλι σου 5

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ταμπάκης.... Δημοσίευση στη κατηγορία Ο Αλέξανδρος Ταμπάκης γράφει...

Σας άρεσε το άρθρο?
(2 ψήφοι, μέση τιμή 5.00 από τα 5 αστέρια)

giannis-kantiliΟ χρόνος είναι σχετικός είπε ο θείος Αλβέρτος και μπέρδεψε αξεδιάλυτα τα πράγματα.

Μέσα στην σαστιμάρα  όμως της έκφρασης κρυβόμαστε όλοι εμείς που εκτός από την  γραμμικότητα του χρόνου, αντιπαρερχόμαστε και την απολυτότητά του. Τι σημαίνει έχω να σου γράψω ένα μήνα; Ο  χρόνος είναι σχετικός και καθάρισα..

Στην Αθήνα σε βρίσκω μου λες, να ψάχνεις για δουλειά. Αν και το θεωρώ απίθανο, ελπίζω να σε συναντήσω στην πλατεία. Δεν έχει σημασία σε ποια.

Ξέρεις ότι το αποφεύγω όπως ο διάολας το λιβάνι, αλλά αυτή τη φορά θα συστρατευθώ με τον Βουρβουτσιώτη στην άποψή του ότι πρέπει να ξαναγυρίσουμε στις μικροκοινωνίες μας (αν δεν παινέψεις τον admin σου θα πέσει και θα σε deletιάσει). Και ας το λέει ο συμπαθέστατος επειδή μόνον εκεί θα βρει επιτέλους κάποιον να κερδίζει στο πινγκ-πονγκ, είναι και αυτός ένας στόχος. Θα μου απαντήσεις ότι και η κυβέρνηση έχει στόχους. Έλα όμως που αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να ξέρεις και σημάδι.

Εντάξει μπορεί να υπερβάλλω  όταν χρησιμοποιώ  τον όρο κυβέρνηση  για το πανηγύρι που κατέχει 150+1 (όπως ορίζει το σύνταγμα) έδρες στο νεοκλασικό πάνω από την πλατεία συντάγματος, αλλά δεν έχω πιο δόκιμο όρο. Έχω  όμως μια καταπληκτική εμπορική ιδέα, που όπως συνήθως θα με κάνει διάσημο  και πλούσιο:  να διοργανώσουμε  event σαν αυτά της τηλεόρασης. Στείλτε μας κενό, ένα εναλλακτικό όνομα για την σημερινή κυβέρνηση και κερδίστε μια βόλτα με κανό στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου. Κουπί θα τραβάτε οι ίδιοι.

Ξαφνικά την βλέπω  ξανά. Είναι συνήθως εκεί, κατά τις 7 που πηγαίνω και κατά τις 4 που  γυρνάω από την δουλειά. Από το παρουσιαστικό της πρέπει να είναι  Αγγλίδα Πρέπει να έχει περάσει τα 70, έχει όμως το ίδιο χαμόγελο, την ίδια έκσταση που λογικά θα είχε και  στα 7 της όταν της αγοράσανε το πρώτο της ποδήλατο.. Μικρές ρόδες, ψηλή σέλα, καλαθάκι μπροστά για  το κολατσιό. Μοιάζει να έχει την  ίδια αφέλεια όπως τότε: τίποτα άλλο δεν υπάρχει στο κόσμο, μόνο αυτή το ποδήλατό της και ο δρόμος.

Δεν σκέφτομαι άλλο Γιάννη μου, τώρα κραυγάζω:

Γεια σου  θείτσα λεβεντιά

Share

2009©Kavalacity.net